BDO; Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de CorporatieGids 2014 presenteren leveranciers en adviseurs zich met een bedrijfsprofiel. Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij precies? Op corporatiegids.nl zetten we op toerbeurt een leverancier of adviseur centraal. Ditmaal aandacht voor BDO.

Bedrijfsprofiel
BDO is wereldwijd en in Nederland de 5e accountants- en adviesorganisatie. In Nederland opererend vanuit 29 kantoren, dicht bij de klant. Al tientallen jaren sterk in de branche woningcorporaties. Kennis en ervaring gebundeld in de BDO Branchegroep Woningcorporaties. Vanuit kwaliteitsvisie veel aandacht voor opleiding en onderlinge kennisdeling. Actief ondersteunen en adviseren van woningcorporaties in een turbulente wereld. Multidisciplinair ingericht waaronder IT audit & consultancy, accountancy, bedrijfsadvies, fiscaal, bedrijfsvoering, P&O. Aantal medewerkers: 2000 Aantal klanten in corporatiemarkt: 180 Actief in corporatiemarkt sinds: 1990

BDO is in de corporatiemarkt actief met de diensten
Advies
Adviesbureau, Implementatieondersteuning & softwareacceptatie

Specialisatie
Onderwerpen: accountancy, fiscaal, governance, risicomanagement, compliance, informatiebeveiliging en privacy, internet security testen (vulnerability scans en penetratietesten), ondersteunen internal audit, selectie en implementatiebegeleiding ERP systemen (o.a. SAP en MD Navision), IT / informatie architectuur, management en control dashboards, softwarecertificering, fusiebegeleiding, veranderprojecten, interne beheersing, fraude-onderzoeken, horizontaal toezicht, interim management en recruitment.

Referenties
IT audit, informatiebeveiliging, softwarecertificering, privacy scans, GRC, ISAE3402, management dashboard, BTW onderzoek, conversie Tobias Tobias AX, system audits WOCO ERP systemen. Ondersteunen financiele functie en interne audit.

Toekomstvisie
Woningcorporaties opereren in een continu veranderende omgeving. Dit vereist alert optreden van personeel, bestuurders en toezichthouders. Hiervoor is een gedegen multicompliant intern beheersingssysteem noodzakelijk. IT dient te faciliteren, de betrouwbaarheid van informatie aantoonbaar te maken en bij te dragen aan het optimaal functioneren van de woningcorporatie. En dat met een optimale kosten/baten verhouding. En dat is ook onze focus.

Bezoekadres
Winthontlaan 2, 3526 KV, Utrecht
Postadres
Postbus 4053, 3502 HB, Utrecht
T 088 - 236 48 00
W www.bdo.nl/woningcorporaties
E woningcorporaties@bdo.nl

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van BDO in de CorporatieGids 2014 te bekijken.