Autoriteit Woningcorporaties verbiedt eenmalige € 170,- korting aan huurders door Zeeuwland

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Zeeuwland mag van de Autoriteit Woningcorporaties (AW) niet eenmalig € 170,- korting geven aan haar huurders. De Autoriteit Woningcorporaties komt hiermee terug op haar goedkeuring van dit voorstel in het voortraject van de fusie met Woonburg. Zeeuwland stelt alles in het werk om alsnog elke huurder toch de korting te geven en neemt juridische stappen.

Door de fusie tussen Zeeuwland en Woonburg bespaart de corporatie jaarlijks een miljoen euro. De huurdersorganisatie was akkoord met de fusie op voorwaarde dat het miljoen dit jaar onder de huurders werd uitgekeerd. Deze zienswijze was onderdeel van het fusievoorstel dat de corporatie aan de Autoriteit Woningcorporaties heeft voorgelegd. Zeeuwland heeft dit voorstel ook toegelicht. De Autoriteit Woningcorporaties is akkoord gegaan met het fusievoorstel. Zij heeft niet aangegeven dat de uitkering van een miljoen euro in strijd zou zijn met de wet.

Zeeuwland vecht reactie Autoriteit Woningcorporaties aan
Zeeuwland is van mening dat de korting van € 170 niet in strijd is met de wet. De woningcorporatie is erg teleurgesteld dat de AW is teruggekomen op haar advies. Op donderdag 13 juli heeft Zeeuwland haar huurders laten weten dat zij de korting zouden ontvangen. De woningcorporatie kreeg erg veel positieve reacties op dit bericht en beseft dat de beslissing van de AW grote teleurstelling teweeg zal brengen. Zeeuwland stelt dan ook alles in het werk om alsnog haar huurders eenmalig € 170,- uit te keren en onderneemt juridische stappen.

Bron: Zeeuwland