3 genomineerden Vanenburg Corporatie Award 2014 “Lang leve de huurder!”

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Na een spannende Meet & Greet sessie met de 5 geselecteerde projecten en de jury van de Vanenburg Corporatie Award zijn de 3 genomineerden op 9 oktober bekend gemaakt.

De 3 genomineerde projecten die op 4 december tijdens het Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties gaan strijden om de Vanenburg Corporatie Award 2014, zijn: (in willekeurige volgorde)
- Prachthuis - Woonbron
- Collectief Opdrachtgeverschap - Tiwos
- SPACE-S - Woonbedrijf

“De jury was nagenoeg unaniem tijdens het beraad over de te nomineren projecten voor de Vanenburg Corporatie Award 2014. Deze projecten onderscheiden zich doordat ze zijn ontstaan vanuit de vraag van de doelgroep van woningcorporaties én ook worden georganiseerd ‘door en voor’ de huurder. Het project Prachthuis realiseert ruime eengezinswoningen met een huurprijs onder de uurtoeslaggrens. Het initiatief Collectief Opdrachtgeverschap Houbenstaete omvat de ontwikkeling van een complex van sociale huurappartementen met de toekomstige huurders als mede-opdrachtgever. Space-S vertaalt klantwensen naar concrete plannen voor samen leven, bouwen, beheren”, aldus Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering aan de VU en juryvoorzitter.

Stemmen
Welke van de 3 genomineerde projecten draagt het sterkst bij aan goede en betaalbare huisvesting voor de doelgroep? Wie verdient volgens u de Vanenburg Corporatie Award 2014? Bekijk de beoordelingscriteria en breng uw stem uit via www.corporatieaward.nl.

Doelstelling Vanenburg Corporatie Award 2014
De Vanenburg Corporatie Award heeft als doel om vooruitstrevende projecten en leerervaringen in de schijnwerpers te plaatsen die daadkrachtig en eigentijds bijdragen om goede en betaalbare huisvesting aan de doelgroep te bieden. Een belangrijk aspect van de Award is het bewerkstelligen van verbindingen tussen bestuurders en professionals op het gebied van wonen en leefbaarheid.

Bron: BlomBerg Instituut