10FORIT is ISO 27001-gecertificeerd

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Digitale veiligheid speelt vanzelfsprekend al sinds de oprichting in 2007 een cruciale rol bij 10FORIT. Dat wij dit goed geregeld hebben, blijkt wel uit het feit dat wij nooit ongeregeldheden hebben gehad op dit gebied. Omdat wij dit graag zo willen houden en uw betrouwbare partner in de toekomst willen blijven (of worden), hebben wij mooi nieuws.

Met trots melden wij dat 10FORIT ISO 27001-gecertificeerd is!

Wat is ISO 27001 en waarom is het belangrijk?
ISO 27001 staat bekend als de toonaangevende standaard voor het beveiligen van informatie. Het biedt een internationaal erkend kader voor het beheer van informatiebeveiliging, gericht op het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen een organisatie. Dit omvat de beveiliging van zowel persoonlijke als zakelijke gegevens tegen cyberaanvallen en ongeautoriseerde toegang.

Het behalen van een ISO 27001-certificaat toont aan dat 10FORIT voldoet aan strenge informatiebeveiligingseisen.

Wat betekent onze ISO certificering voor u?
Het behalen van onze ISO 27001-certificering biedt belangrijke voordelen voor u als klant. Hieronder hebben wij de voornaamste voor u opgesomd:

Verhoogd vertrouwen: Wanneer een bedrijf ISO 27001-gecertificeerd is, weet u dat u werkt met een organisatie met een geavanceerd managementsysteem voor informatiebeveiliging. Hierdoor wordt de kans op datalekken en beveiligingsincidenten verkleind. Dit is cruciaal voor grote organisaties die afhankelijk zijn van de integriteit en vertrouwelijkheid van hun informatie.

Compliance en regelgeving: Veel grote organisaties zijn onderworpen aan strenge regelgeving en vereisten op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Door samen te werken met een ISO 27001-gecertificeerd bedrijf zoals 10FORIT, kunnen ze gemakkelijker voldoen aan deze regelgeving.

Risicobeheer: ISO 27001 helpt bij het identificeren, beoordelen en beheersen van beveiligingsrisico's. Voor u betekent dit dat er systematisch wordt gewerkt aan het minimaliseren van risico's met betrekking tot uw gegevens en informatie. Dit is met name belangrijk voor organisaties die te maken hebben met gevoelige of kritieke informatie, wat in ons geval vaak zo is.

Efficiëntieverbetering: De gestructureerde aanpak van ISO 27001 kan leiden tot betere bedrijfsprocessen en efficiëntie, niet alleen binnen 10FORIT, maar ook in de interactie met uw organisatie. Dit kan leiden tot soepelere operaties en een verhoogde klanttevredenheid.

Marktvoordeel: In sectoren waar informatiebeveiliging een hoge prioriteit heeft, kan een ISO 27001-certificering een concurrentievoordeel bieden. Het kan de doorslaggevende factor zijn voor organisaties bij het kiezen van een leverancier of partner, vooral in sectoren met hoge risico's of strikte regelgeving. Dit geldt ook voor bedrijven waarmee u samenwerkt. 10FORIT levert een positieve bijdrage bij het behalen van concurrentievoordeel.

Vermindering van incidenten: De implementatie van een ISO 27001-beveiligingsbeheersysteem (ISMS) kan het aantal beveiligingsincidenten verminderen. Voor onze klanten betekent dit minder verstoringen en potentiële schade door datalekken of andere beveiligingsproblemen.

Met het behalen van de ISO 27001-certificering biedt 10FORIT u de zekerheid dat uw informatie (en die van uw klanten) veilig is en dat u voldoet aan relevante wetgeving en normen.

Mede-oprichter 10FORIT en projectbegeleider ISO 27001 Rob Veenman:
"10FORIT heeft onlangs het ISO 27001-certificaat behaald, een prestatie die voortkomt uit zorgvuldige inspanningen en toewijding. Het proces begon met een interne voorbereiding, waarbij een aantal teamleden al bezig waren met de vereisten van de certificering. Begin vorig jaar werd een gespecialiseerde consultant ingeschakeld om het traject te begeleiden. Na een grondige audit werden enkele aanpassingen geïdentificeerd, waarna een pre-audit plaatsvond in mei om de geschiktheid voor certificering te beoordelen. Gelukkig werden slechts enkele punten ter verbetering vastgesteld.

Samen met de consultant werden deze punten aangepakt, waarna het bewijs werd ingediend voor de uiteindelijke controle. Op 15 januari werd het officiële ISO 27001-certificaat toegekend aan 10FORIT.

Dit certificaat vertegenwoordigt meer dan alleen een formele erkenning; het symboliseert ons voortdurende streven naar veiligheid en kwaliteit in onze dienstverlening. Voor onze klanten betekent dit een geruststelling dat hun gegevens bij ons veilig worden behandeld, in overeenstemming met de ISO 27001-normen. Onze toewijding aan veiligheid wordt nu nog versterkt door gedocumenteerde processen en protocollen, wat resulteert in een gestroomlijnde en efficiënte werkomgeving.

Hoewel het behalen van het certificaat een intensief traject was, zijn we trots op het resultaat. Slechts enkele aanpassingen waren nodig, waarvan de meeste betrekking hadden op procedures en de implementatie van nieuwe software. Het naleven van ISO 27001-normen is niet alleen een vereiste, maar een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur, wat vertrouwen opbouwt bij onze klanten.

Door externe controle en bevestiging van ons conformiteitsniveau, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun belangen bij 10FORIT in goede handen zijn."

Veelgestelde vragen over ISO 27001
Hoe verkrijg je een ISO 27001-certificering?

Het proces omvat het implementeren van een ISMS (Informatiebeveiligingsbeheersysteem) dat voldoet aan de eisen van ISO 27001, gevolgd door een succesvolle audit uitgevoerd door een geaccrediteerde certificeringsinstantie.

Hoe lang duurt het om ISO 27001-gecertificeerd te worden?
De tijdsduur kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van een organisatie, maar gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden.

Is een ISO 27001-certificering verplicht?
Hoewel het niet wettelijk verplicht is, kan het in sommige industrieën of bij bepaalde klantcontracten als een vereiste worden gezien.

Hoe vaak moet de ISO 27001-certificering worden vernieuwd?
De certificering is drie jaar geldig, met jaarlijkse surveillance-audits om te verzekeren dat het Informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) continu voldoet aan de norm.

Bron: 10FORIT, Foto: 10FORIT