Zig over het bevorderen van doorstroming

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Doorstroming is een belangrijk thema dat speelt bij woningcorporaties. Het aanbod van sociale huurwoningen is de afgelopen jaren flink gedaald, terwijl de vraag blijft toenemen. Daarbij veranderen huurders vaak niet van woning, terwijl het inkomen of de huishoudgrootte wél verandert.  Hoe kunnen we nu zorgen voor meer beweging op de sociale woningmarkt?

Door de toenemende druk op de woningmarkt worden de wachttijden langer. Huurders die nu bijvoorbeeld te groot, te krap, te duur of juist te goedkoop wonen, worden hierdoor niet aangemoedigd om actief op zoek te gaan naar een woning die beter bij hen past. Toch zijn er verschillende maatregelen mogelijk die de doorstroming van zittende huurders kunnen bevorderen.

Door bijvoorbeeld oudere huurders te stimuleren om te verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse woning, komen er woningen vrij voor jonge gezinnen, die op hun beurt weer een woning achterlaten voor starters. Een slim woonruimtebemiddelingssysteem met daarin diverse voorrangsregels voor doorstromers maakt het voor woningcorporaties mogelijk om geautomatiseerd doorstroming te bevorderen. Door goed te kijken naar de persoonlijke situatie van woningzoekenden én de doorstroommogelijkheden met daarbij de voordelen aan huurders overtuigend te laten zien, werk je proactief toe naar meer beweging op de sociale woningmarkt.

Doorstroming bevorderen? Wij laten zien dat het kan!
Op dinsdag 16 april zijn wij aanwezig op de CorporatieGids LIVE Kennisdag en tonen wij met meerdere cases aan dat doorstroming kan worden bevorderd. Aanmelden kan hier!

  • Tijd: 12.00 uur
  • Locatie: Hotel Van der Valk in Vianen

Bron: Zig | Foto: Zig