ViaData: Vakman van de toekomst gebruikt augmented reality

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties willen graag innoveren om goedkoper en efficiënter te werken en huurders beter te ondersteunen. Bij welke innovatiemogelijkheden liggen echter de grootste kansen? ViaData deelt op 27 september haar visie op de bedrijfsvoering van de toekomst tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met accountmanager Remko van den Bremen.

Volgens Remko wordt de bedrijfsvoering van woningcorporaties steeds verder geautomatiseerd: “Internet of Things leidt tot een explosie aan data. Deze zogeheten big data zorgen dat ad-hoc klussen bijna volledig plaats maken voor voorspellend onderhoud. Corporaties kunnen hierdoor het dagelijks onderhoud meer gecontroleerd laten plaatsvinden. Ontwikkelingen als augmented reality en smart sensoren maken het vervolgens mogelijk om technische kennis on-the-spot aan te wenden en te delen, doordat de echte wereld wordt verrijkt met digitale elementen.”

Digitale transformatie
“Deze ontwikkelingen zullen worden vertaald naar oplossingen om huurders zo efficiënt mogelijk te bedienen,” gaat Remko verder. “Corporaties zullen hierdoor steeds verder in staat zijn tegemoet te komen aan de hoger wordende eisen van huurders. Met haar kennis en ervaring op het gebied van fieldserviceprocessen en informatietechnologie wil ViaData een relevante bijdrage leveren aan deze digitale transformatie. Zo kunnen wij onze klanten en opdrachtgevers laten excelleren in het bieden van de best mogelijke service aan klanten.”

ViaData innoveert
‘ViaData innoveert’ is het thema van het bedrijf op CorporatiePlein. Remko: “Op de beurs laten wij zien dat we met de meest belangrijke ontwikkelingen bezig zijn. Als fieldservicespecialist leveren wij een betekenisvolle bijdrage aan bedrijven binnen de vastgoedsector. We zijn meer dan alleen leverancier van slimme plansoftware, maar ook een kennispartner die haar klanten in staat stelt datagedreven beslissingen te maken. Onder andere met augmented reality. Wil je weten hoe de vakman van de toekomst zijn instructies en gebruiksaanwijzingen raadpleegt om het werk zo efficiënt mogelijk te doen? Neem tijdens de beurs een kijkje in de toekomst door onze Microsoft Hololens.”

“Behalve de transitie van de Connect-It plansoftware naar de Cloud wordt bij ViaData hard gewerkt aan nieuwe fieldservice oplossingen. Ook daarover vertellen we tijdens CorporatiePlein. We zijn een samenwerking aangegaan met Microsoft om onze bestaande oplossingen samen te brengen met het business software platform Dynamics 365. Onze jarenlange kennis en expertise op het gebied van fieldserviceprocessen bieden hierin een unieke meerwaarde. Het vertrouwde Connect-It blijft daarnaast bestaan, en de integratie met de gangbare ERP-pakketten in de markt ook.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: ViaData

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

ViaData is op CorporatiePlein te vinden op stand 34