Veilig inspecteren met Fox Opname tijdens de Coronacrisis

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het inspectieproces wordt normaliter op locatie uitgevoerd. De opgelegde Corona regels kunnen dit lastig maken. Je wilt immers zo min mogelijk persoonlijk contact. Met name bij de voorinspectie zal de woning nog bewoond zijn. Wij hebben daarom een oplossing bedacht die je hierbij kan helpen.

Veilig en toch samen inspecteren?
Voor de huurder hebben wij een webapp ontwikkeld. Vóór de inspectie ontvangt de huurder een e-mailbericht, vanuit de backend van Fox Opname, met daarin een specifieke URL inclusief een uniek token voor identificatie. De huurder opent de URL op een telefoon of tablet met internetverbinding. De inspecteur belt de huurder en samen kunnen zij op afstand de inspectie uitvoeren. Samen, efficiënt en toch veilig.

Toepassing voor de huurder
Na inloggen op de webapp ziet de huurder een inspectieoverzicht met de objecten die geïnspecteerd moeten worden. Achter een inspectieobject staat een camera-icoontje zodat een foto gemaakt kan worden die direct wordt opgeslagen bij het object in de backend. De inspecteur loodst de huurder hier doorheen.

Toepassing voor de inspecteur
De inspecteur kan zijn inspectie binnen Fox Opname verversen door in de inspectie de stappen naar beneden te slepen en los te laten. De foto’s, die door de huurder zijn gemaakt en zijn opgeslagen in de backend, worden nu ook zichtbaar voor de inspecteur. Hij kan de foto’s beoordelen en verwerken in zijn rapport.

Bron: Aareon, Foto: Aareon