Update Nederlandse woningmarkt

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De huizenprijzen in de Nederlandse woningmarkt laten deze maand een verdere stijging zien op landelijk en provinciaal niveau. Hoe dit zich in jouw regio ontwikkelt, zie je op onze interactieve kaarten in één oogopslag.

Prijsindex op hoogste niveau ooit
In maart 2023 zien we een verdere stijging van de prijsindex naar 200,23. Het prijsniveau is hoger dan de vorige piek van juli 2022. Daarnaast zien we ook een verdere daling in de hypotheekrente naar 4.00%. Dit is het laagste niveau sinds juni 2023.

Prijsontwikkeling per provincie
Deze kaart toont per provincie de prijsstijging of -daling van de meest recente cijfers. Hoe groener de kleur, hoe groter de stijging. Afgelopen maand zijn in alle provincies de prijzen gestegen, grootste stijger is provincie Flevoland met 1.58%. Klik op de kaart om te zien hoe de prijzen daalden per provincie en per woningtype.

Prijsontwikkeling per gemeente
Deze kaart toont per gemeente de prijsstijging of -daling van de meest recente cijfers. Hoe groener de kleur, hoe groter de stijging. Hoe blauwer, hoe groter de daling. We zien vooral grote stijgingen in Oost-Brabant, Noord- en Midden-Limburg en Flevoland. Er zijn ook gemeenten met een daling, dit zien we vooral in regio Den Haag en De Achterhoek. Klik op de kaart om te zien hoe de prijzen stegen of daalden per gemeente.

Aantal transacties

Aantal transacties per gemeente
Deze kaart toont voor iedere gemeente het meest recente aantal transacties. Hoe hoger de mediaan van de transactieprijs, hoe roder de gemeente is gekleurd. Hoe lager deze is, hoe blauwer de gemeente is gekleurd. Klik op de kaart en bekijk de details.

 

Maandalert Nederlandse Woningmarkt
Met de Maandalert Woningmarkt bieden wij elke maand een analyse van de woningmarkt in Nederland op basis van ons Automated Valuation Model (AVM). Dit model berekent de trends op de woningmarkt aan de hand van de verkopen die door het Kadaster geregistreerd en geleverd worden.

Ortec Finance AVM wordt erkend door toezichthouders en gebruikt door woningcorporaties, hypotheekverstrekkers, taxateurs en accountants voor het modelmatig bepalen van de marktwaarde (leegwaarde) en markthuur van woningen.

Wil je een reminder van deze maandelijkse update van de woningmarkt op detailniveau in je inbox ontvangen? Meld je aan voor de Maandalert Woningmarkt.

Aanmelden Maandalert Woningmarkt

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance