Thuispoort live met het woningzoekendenportaal en woonruimtebemiddelingssysteem van Zig

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met trots kondigen we aan dat Thuispoort, een regionaal samenwerkingsverband van acht woningcorporaties, vandaag live is gegaan met zowel een nieuw woningzoekendenportaal als een woonruimtebemiddelingssysteem. Deze mijlpaal is een belangrijke stap in het verbeteren van de zoektocht voor alle ‘reguliere’ woningzoekenden in de regio én voor Thuispoort Studentenwoningen. Thuispoort.nl is nu dé centrale plek waar alle vrijkomende sociale huurwoningen in Noordoost-Brabant en Gennep te vinden zijn en Thuispoortstudentenwoningen.nl is dé plek voor studenten.

De deelnemende woningcorporaties, waaronder Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz, hebben de handen ineengeslagen om het zoeken naar een woning eenvoudiger en klantvriendelijker te maken. Door de integratie van alle vrijkomende woningen op één website, hoeven woningzoekenden zich niet langer op meerdere websites in te schrijven. Dit vergroot de toegankelijkheid en biedt een ruimer aanbod aan woningen die aansluiten bij de woonwensen van de zoekers.

Wat zijn de voordelen?
Eenvoudig zoeken en matchen: Het Zig | Aanbod Platform maakt het transparant en eenvoudig om woningzoekenden te koppelen aan een woning. Een efficiënt werkproces voor woonruimtebemiddeling dat meer verbinding creëert met klanten.

Ruimer woningaanbod: Alle vrijkomende woningen zijn gecentraliseerd op één platform, waardoor woningzoekenden meer keuzemogelijkheden hebben.

Duidelijke spelregels: Door afspraken te maken over eenduidig beleid, zoals voorrangsregelingen, wordt de woningtoewijzing transparanter en de doorstroming verbeterd.

Flexibel systeem: Ons innovatieve en flexibele woonruimtebemiddelingssysteem zorgt ervoor dat verschillende spelregels en werkwijzen samenkomen, waardoor corporaties efficiënt kunnen samenwerken zonder hun eigen regels te verliezen.

Sneller verhuurproces: De corporaties besparen tijd en verbeteren de efficiëntie met ons platform, dat zorgt voor een tot wel 30% sneller verhuurproces.

Kennisdeling en innovatie: De samenwerking stimuleert kennisuitwisseling tussen de corporaties, wat bijdraagt aan een efficiëntere en effectievere dienstverlening.

De lancering van Thuispoort.nl is een groot project geweest, waarbij veel betrokkenen van zowel de corporaties als Zig nauw hebben samengewerkt. Wij zijn trots op dit mooie resultaat!

Bron: Zig, Foto: Thuispoort