Telecom Trends & Ontwikkelingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “Telecom Trends & Ontwikkelingen

Onzekere omstandigheden resulteren in strakke budgetten. Veel kostenreductie programma’s moeten versneld worden doorgevoerd. Organisaties veranderen hierdoor en moeten flexibel met deze veranderingen kunnen omgaan en tegelijkertijd de benodigde klantenservice kunnen blijven bieden. Dit vereist een nieuwe kijk op telefonie-infrastructuur en -oplossingen.

Op het gebied van een strategie op bereikbaarheid en telecommunicatie zijn veel winsten en besparingen te realiseren.

Bereikbaarheid is te onderscheiden op verschillende vlakken. Bereikbaarheid voor huurders is anders dan de bereikbaarheid voor leveranciers en relaties. Daarentegen is de bereikbaarheid voor medewerkers onderling ook weer anders. Moderne technieken en mobiele devices maakt een goede invulling van de gewenste bereikbaarheid en te leveren services een uitdaging op zich. Afhankelijk van de rol die een medewerker verricht in de organisatie kunnen een aantal bereikbaarheidsprofi elen gedefi nieerd worden. Hierbij valt te denken aan profi elen voor het Klant Contact Centrum, Secretariaten, Inkoop, ICT Helpdesk, medewerkers in de buitendienst, ondersteunende afdelingen etc. Het terugbrengen van tientallen functies naar 6-8 bereikbaarheidsprofi elen schept veel duidelijkheid, voorkomt een wildgroei aan verschillende devices, maakt het beheer vele malen eenvoudiger en biedt mogelijkheden om de hele telecommunicatie als een dienst af te nemen waardoor de flexibiliteit enorm toeneemt.

Met het reorganiseren veranderen ook de business wensen van medewerkers die aan de frontlinie werken. Het zal nodig zijn om aandacht te hebben voor de dagelijkse operatie teneinde business productiviteit zoveel mogelijk te faciliteren en gebruikersfrustraties te voorkomen. Dit zal er toe leiden dat integratie tussen telecom oplossingen en end-user oplossingen belangrijk en noodzakelijk zijn om de beoogde efficiency, dienstverlening en productiviteit te realiseren. Self-service blijft ook binnen de telecommunicatie oplossing een belangrijke faciliteit die het mogelijk maakt om zonder tussenkomst van personeel 24x7 informatie en support te bieden. Deze diensten kunnen dynamisch geboden worden bijvoorbeeld afhankelijk van drukte, tijdstip.

Tot slot: rapportage en inzicht. Meten is weten! Voor het verbeteren van de dienstverlening, bereikbaarheid en het optimaliseren van processen is het belangrijk om te weten waar de organisatie nu staat, wat de doelstellingen zijn en een dagelijks beeld hoe het er voor staat te hebben. Door in een dashboard informatie uit verschillende met elkaar samenwerkende oplossingen te bundelen kunnen bottlenecks zichtbaar worden gemaakt en optimalisatieslagen gericht worden doorgevoerd.

Auteur: Frederik Moquette is consultant bij Unexus

Bron: CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Unexus in de CorporatieGids 2014 te bekijken.