SmartR over beheren en beheersen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De bedrijfsvoering van een corporatie wordt meer en meer een kritische succesfactor. De inrichting van het primaire proces bepaalt in belangrijke mate het succes van de corporatie. De wijze waarop de corporatie daadwerkelijk invulling kan geven aan de door haar geformuleerde strategie plus de kwaliteit van de mensen en de systemen, zijn dé kritische succesfactoren.

De digitalisering is een niet te stoppen trend. De digitale dienstverlening van de overheid, verzekeraars of banken is bijvoorbeeld al geruime tijd gemeengoed. Huurders en medewerkers verwachten inmiddels van de corporatie dat diensten en werkzaamheden optimaal digitaal zijn ingericht. Vele corporaties erkennen deze succesfactoren en hebben de ambitie om haar dienstverlening en haar eigen bedrijfsvoering verder te digitaliseren.

In welke ontwikkelingen gaat u mee en welke laat u links liggen? Waarin laat ik mij adviseren? Heb ik voldoende implementatiekracht om het te realiseren? Slechts een drietal van de vele vragen die u uzelf kunt stellen en waar wij graag met u in optrekken.

Als businesspartner helpen wij u niet alleen in het realiseren van uw doelen, maar staan wij ervoor in dat het beklijft bij de corporatie en het integraal en adequaat beheerd en beheerst wordt. Bij diverse van onze huidige klanten bieden wij onze structurele dienstverlening aan. Volledig schaalbaar op de plekken waar de kwetsbaarheid van de betreffende corporatie ligt. Enerzijds een flexibele schil die paraat staat bij onderbezetting, anderzijds een structurele ondersteuning op het vlak van visievorming, meerjarenprogramma, jaarplannen en projecten. Hiermee is niet alleen de dagelijkse gang van zaken en een permanent prestatieniveau gegarandeerd, maar kunt u ook werk maken van structurele verbeteringen in uw eigen tempo. Onze professionals zijn aanvullend op uw eigen professionals in kennis en capaciteit, zodat continuïteit en succes is geborgd!

Onze dienstverlening richt zich onder andere op:

Implementatiekracht
De capaciteit van de corporatie is veelal niet ingericht op structurele verbetering en aanpassingen aan de ontwikkelingen. Projectmatig werken en het gestructureerd realiseren van gestelde (digitale) doelen is geen dagelijkse praktijk. Laat staan dat er tijd en ruimte is voor door ontwikkeling. In de huidige arbeidsmarkt zijn daarnaast ook goede (ICT) professionals schaars en zien we soms zelfs tijdelijk geen bezetting op kritische (ICT) rollen. SmartR acteert als businesspartner. Een partij waar een beroep op wordt gedaan om niet al leen koers te bepalen, maar juist ook om meters te maken.

Beheer
Functioneel beheer is namens de gebruikersorganisatie verantwoordelijk voor het in standhouden, verbeteren en aansturen van de informatievoorziening van een organisatie. Hier gaat het over de wisselwerking tussen bedrijfsprocessen, (technologische) ontwikkelingen en informatie. Gebrek aan businesskennis en actuele kennis ten aanzien van bijvoorbeeld applicaties en nieuwe (technologische) toepassingen leiden tot inefficiëntie en een ineffectief apparaat. Er wordt onvoldoende gebruikgemaakt van de ontwikkelingen en de applicaties die u al in huis heeft.

Borging van risico’s
De toenemende afhankelijkheid ervan vraagt om meer borging en mitigeren van de risico’s. Om blijvend succesvol te zijn en om minimaal de cont inuïteit te waarborgen is vaak meer nod ig dan wij aantreffen. Uitzonderingen daargelaten, maar te vaak zien we dat er een groot risico wordt gelopen ten aanzien van de geautomatiseerde omgeving.

Bron: CorporatieGids 2019 | Foto: SmartR