Sensus BPM Online als leidraad bij KleurrijkWonen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sensus BPM Online vormt al jaren een leidraad binnen KleurrijkWonen. KleurrijkWonen is met Sensus BPM Online begonnen met als prioriteit risicobeheer. Het identificeren van risico’s en het uitwerken van werkinstructies stonden centraal met als voornaamste beweegreden in control komen. Voor dit interview mochten we Aida Opdam, Procesadviseur bij KleurrijkWonen, interviewen. Zij werkt al meer dan 10 jaar bij KleurrijkWonen en heeft de ontwikkelingen op het gebied van procesmanagement binnen de organisatie vanaf het begin meegemaakt.

“Sensus is onze waarheid”
“Sensus is onze waarheid”, legt Aida uit. “Er is geen discussie nodig over hoe iets moet, want dat hebben we met elkaar vastgelegd.” Sensus BPM Online fungeert als een leidraad en de processen in Sensus BPM Online worden dan ook aangepast wanneer dat nodig is. Momenteel worden de processen binnen KleurrijkWonen omgebouwd naar de CORA-processen. Door middel van Sensus BPM Online kunnen corporaties deze aanpassen en optimaliseren, zo ook KleurrijkWonen. Het procesmodel biedt een gemeenschappelijke taal en structuur, wat efficiënt samenwerken bevordert.

Als Procesadviseur houdt Aida zich veelal bezig met continu verbeteren. Het initiatief hiertoe komt vanuit collega’s, maar er worden ook verbetersessies georganiseerd. Sensus BPM Online staat centraal in dit verbetertraject. “Als processen beschreven staan, is de organisatie transparanter en dat maakt het persoonlijk. Het helpt in de manier van werken.” Aida legt uit dat er met regelmaat verbetersessies zijn, waarin collega’s elkaar en elkaars processen beter leren kennen. Zo kunnen de processen “de waarheid” blijven binnen KleurrijkWonen; door de processen actueel en accuraat te houden. De collega’s zijn en voelen zich betrokken door de verbetersessies en de beschreven processen kunnen blijven fungeren als een referentiepunt.

De sleutel tot succes met Sensus BPM Online
Het kan voor organisaties een uitdaging zijn om van start te gaan met procesmanagement. KleurrijkWonen is succesvol bezig met Sensus BPM Online en er is inmiddels een groot draagvlak voor het vastleggen van de processen. We vroegen Aida om haar advies over hoe een organisatie het beste kan beginnen met Sensus BPM Online. Ze legt uit dat er destijds verschillende collega’s in werkgroepen aan de slag gingen met Sensus BPM Online. Per proces werd er een verantwoordelijke aangewezen. Een projectmatige aanpak is belangrijk voor een goed resultaat. “Op deze manier konden er snel stappen gemaakt worden. Zo kan je in een jaar tijd behoorlijk wat processen beschreven hebben, inclusief risicobeheersing. Dat is ons heel goed bevallen”, aldus Aida.

We willen Aida nogmaals bedanken voor het nemen van de tijd voor dit interview. Het is fijn om te zien dat KleurrijkWonen zo goed op weg is met Sensus BPM Online en we kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking!

Bron: Sensus, Foto: KleurrijkWonen