Republiq: Data slim inzetten bij verduurzamen en vastgoedsturing

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Senior Consultant Kees den Dekker van Republiq.

Corporatiemedewerkers die graag meer uit hun data willen halen zijn op 24 september bij Republiq aan het goede adres. Kees: “Data zijn gaaf en van enorme waarde. Ze helpen je met slimmer én doelgerichter werken. Je gaat daarbij van schatten naar weten, van oplossen naar voorkomen en van opinie naar feiten en draagvlak. Dit resultaat krijg je door kennis van de business en kennis van data te combineren. Corporaties zien en willen dit, maar in de praktijk zijn er vaak nog wat hordes waar je overheen moet. Welke data is er nodig? Hoe organiseer je externe data? Hoe verhoog je de datakwaliteit? En hoe krijg je de organisatie data-vaardig? Republiq helpt hen met het maken van de volgende stap. Bij Republiq is 50 procent van de medewerkers consultant en 50 procent data-scientist.”

Duurzaamheidsbeleid onderbouwen
Bezoekers kunnen daarnaast kennismaken met Pien. “Deze combinatie van software en data noemen wij trots ‘Het wonderkind in vastgoeddata’,” legt Kees uit. “Bijvoorbeeld als oplossing voor het duurzaamheidsvraagstuk. Van alle corporatiewoningen zijn berekeningen gemaakt. Pien doet op basis hiervan voorstellen voor verduurzamingspakketten en geeft investeringskosten, CO2-reductie, opbrengsten en de verlaging van de energierekening weer. Zo maak je een concreet en uitvoerbaar duurzaamheidsbeleid en heb je altijd een onderbouwde begroting.”

Datagedreven vastgoedsturing
“Maar ook bij integrale vastgoedsturing biedt Pien uitkomst,” gaat Kees verder. “Via de software hebben medewerkers alle relevante data bij de hand om scenario’s door te rekenen en per complex een plan en een begroting te maken. Dit is hét totaalpakket met daarin zicht op vastgoed en kwaliteit, duurzaamheid, doelgroep en demografie, betaalbaarheid, voorzieningen én leefbaarheid. Essentieel voor de liefhebber van datagedreven vastgoedsturing; beter voorbereide complexsessies bestaan er immers niet.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Republiq