PCA: Slimmer, beter en sneller door de inzet van kunstmatige intelligentie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wat zijn de mogelijkheden omtrent kunstmatige intelligentie voor woningcorporaties? PCA heeft haar planningssoftware Marlin verrijkt met Artificial Intelligence. Het bedrijf vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein. Wij gingen voor de beurs alvast in gesprek met Commercieel Manager Jurgen Reimert.

“Met de toenemende focus van corporaties en haar stakeholders op kwaliteit, transparantie en verduurzaming van de vastgoedportefeuille, wordt de roep om digitalisering en de inzet van innovatieve planoplossingen steeds groter,” begint Jurgen. “Ketensamenwerking, planningsoptimalisatie en communicatieoplossingen zijn belangrijke tools om deze uitdagingen het hoofd te bieden.”

Mogelijkheden door de inzet van AI
PCA wijst op een derde digitale revolutie waarbij een shift plaatsvindt van ‘mobile first’ naar ‘AI first’. Jurgen: “Momenteel zijn mens en machine al complementair aan elkaar, maar de rol van machines en software zal de komende periode steeds prominenter worden, geïnitieerd en gecontroleerd door de mens. Deze derde digitale revolutie biedt corporaties en ketenpartners ongekende mogelijkheden, waardoor serviceniveaus voor de huurder beschikbaar worden, waar tot op heden slechts van gedroomd werd.”

Gestuurd door data
Met de komst van AI verandert niet alleen de relatie tussen mens en machine, maar ook die tussen corporatie en stakeholders. “Willen corporaties klant- of ketengericht blijven functioneren, dan dienen zij AI-first te gaan denken en doen. Wij nemen deel aan dit nieuwe tijdperk onder de noemer Marlin AI, in nauwe samenwerking met onze klanten en partners.”

“Om te beginnen zullen een toenemend aantal scenario’s door Marlin AI zelfstandig afgehandeld kunnen worden. Voor de middellange termijn is onze strategie gericht op het bieden van een – volledig op kunstmatige intelligentie gedreven – optimaal plansysteem voor onze klanten. Daarbij kan het proces zichzelf, op basis van data en algoritmen, sturen en waar nodig leren beschikbare capaciteit en overige resources optimaal te benutten. Grondige analyse en de inzet van geavanceerde algoritmes brengen corporaties zo steeds dichter bij het optimum. De mens speelt hierin uiteindelijk een beheersende en controlerende rol.”

Slimmer, beter en sneller
Tijdens CorporatiePlein vertelt PCA bezoekers meer over de mogelijkheden van Marlin AI: “Wat is de rolverdeling tussen mens en techniek? Wat kan en mag Marlin AI wel of niet? En op welke wijze draagt Marlin AI bij aan optimale huurderstevredenheid? Samen met bezoekers van CorporatiePlein beantwoorden wij deze vragen, wat bijdraagt aan de optimalisatie van het PCA-platform. Het resultaat: slimmer, beter en sneller acteren.”

PCA is op CorporatiePlein te vinden op stand 25

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: PCA