MLC: Samen realiseren we de digitale procesgerichte woningcorporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wil je als corporatie een stap maken in het realiseren van jouw doelen? Dan zijn goedlopende processen, betrouwbare data en wendbare systemen de oplossing. Maar hoe ga je als corporatie met procesgericht werken aan de slag? Hoe ontwikkel je een toekomstbestendig IT-landschap en hoe verbeter je jezelf continu? MLC vertelt er op 12 september over tijdens CorporatiePlein en wij spraken vooraf alvast met Senior Consultant Steven van Aggelen.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
De behoefte van de bewoner staat centraal, gerealiseerd vanuit een digitale procesgedachte. We hebben een competitief spel bedacht (met prijs!), waar we dit met elkaar kunnen ontdekken. Wij nemen jullie mee hoe procesgericht werken, data en digitalisering kunnen bijdragen aan het realiseren van trotse en tevreden bewoners, een optimale bedrijfsvoering en het continu in control zijn. Wij delen onze resultaten in het ontwikkelen en implementeren van een IT-landschap, het realiseren van procesvastlegging, het implementeren en begeleiden van procesgericht werken, het datagedreven verbeteren, digitaliseren van processen, projectmanagement en de begeleiding van implementaties.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Voor de aanpak en het realiseren van procesgericht- en datagedreven werken, het toepassen van digitalisering en continu verbeteren en de implementatie van IT-systemen. Onderwerpen die vaak hoog op de agenda staan en die erg waardevol zijn voor de bedrijfsvoering, maar waarbij de realisatie veel vragen oproept. Hoe pak je dit aan en hoe maak je het succesvol? Voor die informatie en een goed gesprek kun je bij ons aankloppen. Concrete opdrachten waar we meer over delen:

  • De implementatie van procesgericht werken en het vastleggen van processen.
  • De realisatie van een roadmap op datagedreven ontwikkeling en verbetering.
  • De business case van ERP-systemen.
  • Digitalisering van het reparatieproces.
  • Process Mining om mutatieleegstand terug te dringen.
  • Projectmanagement en begeleiding van systeemimplementaties.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
MLC realiseert samen met de corporatie de digitale procesgerichte organisatie. Samen maken we dit écht werkbaar, zodat de corporatie zelf aan het stuur komt van de ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we vele corporaties (zoals Portaal, Havensteder, Woonbron, Talis, Domesta en Hef Wonen) geholpen bij het realiseren van een meer digitale en procesgerichte organisatie. Dit doen we met een grote hoeveelheid sectorkennis in combinatie met een hands-on mentaliteit. Het resultaat is een platinum level beoordeling als beste adviesbureau in de woningcorporatiesector volgens consultancy.nl. Wij blijven met elkaar meer positieve impact maken voor ons bewoners, daar staan we voor.

MLC is op CorporatiePlein te vinden op stand MLC.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: MLC