Mett: Bewonersparticipatie en communityvorming zijn belangrijker dan ooit door de komst van de Omgevingswet

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met de komst van de Omgevingswet worden corporaties gevraagd om meer betrokkenheid en inspraak van burgers mee te nemen bij ruimtelijke projecten. Het versterken van de band tussen corporatie en bewoners is daarbij essentieel. Op CorporatiePlein vertelt Mett meer over hoe haar software corporaties hierbij ondersteunt, en wij spraken alvast daarover met Directeur Jeroen Rispens.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Op de beurs staat Mett als dé partner voor bewonersparticipatie en bewonerscommunity. Door de implementatie van de Omgevingswet ligt de focus op het versterken van de band tussen woningcorporaties en hun bewoners. De wet vraagt om meer betrokkenheid en inspraak van burgers bij ruimtelijke projecten. 

Centraal op onze stand staat de presentatie van onze nieuwste software die bewonersparticipatie bevordert en communityvorming ondersteunt. We demonstreren hoe onze software een platform biedt waar corporaties, bewoners en omwonenden gemakkelijk kunnen communiceren, ideeën uitwisselen en gezamenlijke projecten kunnen opzetten. Of het nu gaat om het organiseren van een buurtbijeenkomst, het opzetten van een digitale buurtkrant, of het bespreken van nieuwbouw of renovatieplannen, Mett biedt de tools om dit alles mogelijk te maken, volledig in lijn met de Omgevingswet.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
We laten zien hoe je zelf je participatiewebsite in elkaar klikt om daarmee je doelgroep te betrekken. En we laten zien hoe je daarbij kunt kiezen uit bouwblokken om te informeren (bijvoorbeeld via nieuws, FAQ of een kaart), te participeren (bijvoorbeeld via enquêtes, polls, stemmen en reageren), te activeren (via notificaties en een mailingmodule) en samen te werken in een besloten omgeving (via bijvoorbeeld documenten en een smoelenboek). We tonen daarbij hoe andere woningcorporaties Mett inzetten.

We laten ook zien hoe onze software er uitziet en vertellen over de technische aspecten ervan. En je kunt terecht met vragen over veiligheid, privacy en toegankelijkheid. Daarnaast kunnen we je vertellen over onze implementatieprocessen en hoe je je organisatie klaarstoomt voor het organiseren van participatie en betrokkenheid. Ook staan we klaar om te bespreken hoe onze software kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw corporatie en bewoners.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Onze tools maken het eenvoudiger dan ooit om bewoners, toekomstige huurders en omwonenden te betrekken bij beslissingen en activiteiten die hun leefomgeving direct beïnvloeden. Dit bevordert niet alleen de tevredenheid onder bewoners, maar helpt corporaties ook om beter geïnformeerde beslissingen te nemen die aansluiten bij de wensen en behoeften van bewoners en omwonenden.

Door gebruik te maken van Mett kunnen corporaties tijd en middelen besparen, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van hun dienstverlening verbeteren. Onze intuïtieve interface en uitgebreide functionaliteiten zorgen ervoor dat zowel corporatiemedewerkers als bewoners zonder technische kennis de software gemakkelijk kunnen gebruiken. Hierdoor ontstaat een dynamische en interactieve gemeenschap waar iedereen een stem heeft en waar gezamenlijk aan een betere leefomgeving wordt gewerkt, geheel in lijn met de Omgevingswet.

Op CorporatiePlein 2024 laten we zien hoe Mett de sleutel kan zijn tot meer betrokkenheid. We nodigen alle bezoekers uit om langs te komen bij onze stand en zelf te ervaren hoe wij de toekomst van bewonersparticipatie vormgeven.

Mett is op CorporatiePlein te vinden op stand 37.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.