'Met Aareon Desktop 365 de stap naar de cloud maken'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

We staan aan de vooravond van een zeer professionele cloudomgeving die aan vele eisen, randvoorwaarden en technische mogelijkheden zal moeten voldoen.

In de afgelopen maanden heeft Aareon Cloud Services haar huidige infrastructuur en diensten uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Hiermee bieden we onze huidige en toekomstige klanten, die daar behoefte aan hebben, m.b.v. een transitieplan de kans om in stappen en over te gaan naar een volledige cloudomgeving.

Microsoft en Aareon zijn momenteel haar producten aan het baseren op de clouddiensten (Azure) van Microsoft. Tevens kunnen we stellen dat Microsoft sterk aanwezig in corporatiesector. Denk daarbij aan Exchange, Office, SQL Server, PowerBI, maar ook met de nieuwe ERP-oplossing Dynamics 365. Wij zullen ons als strategisch partner van Microsoft uiteraard richten op de cloudoplossing van Microsoft, Azure. Veel van onze huidige klanten nemen de insteek om als eerste stap te migreren naar Office 365. Als Cloud Service Provider (CSP) is Aareon in staat u in deze transitie zowel technisch als voor wat betreft licentiebeheer te ondersteunen. Aareon Cloud Service is uw partner om u bij te staan bij deze transitie.

Aareon heeft de kennis in huis om samen met klanten tot een goed transitieplan te komen en deze vervolgens ook te realiseren. Met andere woorden we zien onszelf naast de traditionele hosting dienstverlener steeds meer als systeemintegrator/cloudintegrator, die klanten begeleidt met de transitie van on-premise via hybride omgeving naar een volledige cloudoplossing. Om dit transitietraject te ondersteunen heeft Aareon Cloud Services ‘Desktop 365’ ontwikkeld die het totale applicatielandschap van een klant - on-premise, hybride omgeving en public cloud - op volledig transparante wijze integreert in één desktop m.b.v. een single sign-on (SSO).

De belangrijkste onderdelen van de Aareon Desktop 365 zijn:

  • Uniforme toegang tot bestanden Deze uniforme toegang bestaat uit een universele toegang tot mappen en bestanden uit verschillende bronnen. Deze bronnen kunnen bestaan uit SharePoint Teamsites, OneDrive voor Business of on-premise fileservers.
  • Uniforme toegang tot (business)applicaties Deze uniforme toegang bestaat uit toegang tot web-based SaaS-applicaties als ook toegang tot applicaties gepubliceerd via XenApp or Remote Desktop Services. Uiteraard geldt dit voor alle Aareon-applicaties.
  • Uniforme toegang tot e-mail Door de intuïtieve interface van Aareon Desktop wordt het gebruik van e-mail een stuk eenvoudiger. Deze uniforme toegang bestaat uit een universele interface voor e-mail en agenda’s vanuit verschillende bronnen zoals een Microsoft Exchange on-premise omgeving of Microsoft Office 365.
  • Uniforme toegang tot businessdata Dit voorziet in gestandaardiseerde informatiedashboards om een overzicht te krijgen van de belangrijkste informatie.
  • Uniforme toegang tot samenwerking portalen. Dit voorziet in de mogelijkheid om samenwerking portalen aan te maken waarin alle vormen van data gedeeld kunnen worden.

Aareon Desktop 365
Aareon Desktop 365 heeft een koppeling gemaakt met Windows Azure Active Directory. Hiermee ondersteunt Aareon Desktop 365 single sign-on naar zo’n 2.500 applicaties. Dit aantal groeit dagelijks. Iedere applicatie die in de marketplace van Azure staat is met single sign-on te ontsluiten vanuit Aareon Desktop 365. Naast deze applicaties kunnen we natuurlijk ook onze eigen Aareon SaaS-applicaties met single sign-on ontsluiten. Door deze koppeling krijgen gebruikers door één keer in te loggen met één klik toegang tot al hun favoriete apps.

De Aareon Desktop 365 wordt momenteel bij een aantal klanten geïmplementeerd.

Bron: Aareon, Foto: Aareon