Maandalert Woningmarkt jaaroverzicht 2020

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

 

In de Maandalert Woningmarkt analyseren we deze keer het jaar 2020. De prijzen van de woningen in Nederland stegen met 9,8%. Dit betreft de gemiddelde stijging van alle woningtypes in alle gemeenten. Deze stijging is fors en vergelijkbaar met die van 2019. Opvallend is echter dat er een verschuiving optreedt in de stijgingen per gemeente.

Delfzijl en Den Helder meest gestegen gemeenten
Op de kaart is het al te zien aan de donkerrode kleuring, de gemeenten met de grootste prijsstijgingen van 2020 zijn Delfzijl en Den Helder met beiden 13,4% gemiddeld op jaarbasis. Opvallende stijgers zijn, naast de gemeenten in Flevoland, de gemeenten Almelo en Vlissingen.

jaaroverzicht 2020

Gemeenten rondom Amsterdam stegen het minst
De top vijf van minst stijgende gemeenten bestaat uit de gemeenten Diemen (3,4%), Amstelveen (3,5%), Ouder-Amstel (3,9%), Landsmeer (4,3%) en Oostzaan (5,1%). Ook de gemeente Amsterdam (5,7%) scoort geen grote stijging en vinden we terug op plek acht van de minst gestegen gemeenten.

Rijwoningen stijgen het hardst in de gemeente Delfzijl
Het maken van lijstjes is gebruikelijk en handig bij analyses. Aangezien de tot nu besproken cijfers van de woningmarkt betrekking hebben op gemiddelden over alle woningtypes in gemeenten, leek het ons gepast een specifieker lijstje te maken. We grijpen terug op onze standaard rijwoning en taxeren deze in heel Nederland om te zien of de top vijf van gemeenten met de grootste stijging wijzigt.

Top 5 grootste prijsstijging rijwoningen Nederland in 2020

Lees het volledige interactieve rapport op Maandalert Woningmarkt website via deze link

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance