Maandalert Woningmarkt april 2021: Blijvende prijsstijgingen op de woningmarkt

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De prijzen op de woningmarkt blijven onverminderd stijgen. In februari stegen de prijzen in Nederland met bijna 1%. Op jaarbasis is de stijging ook fors met ruim 10%. Het aantal gemeenten waar de prijzen dalen is afgelopen maanden flink afgenomen. Deze dalingen zijn overigens erg klein (0,1%). De woningmarkt zit duidelijk in een flink stijgende lijn! Deze stijging ontstaat ondanks dat er in februari 30% minder woningen verkocht worden dan in januari. Dit is echter een vrij normaal seizoeneffect; ten opzichte van februari 2020 is het aantal transacties vrijwel gelijk gebleven. Bekijk in figuur 1 het indexcijfer van de woningmarkt in Nederland.

Indexcijfer van de woningmarkt in Nederland

Figuur 1: Indexcijfer van de woningmarkt in Nederland.

In het kustgebied rondom Beverwijk stijgen de prijzen van woningen het hardst
De prijzen in het gebied boven IJmuiden; Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest stegen deze maand het meest met bijna 2%. Van alle provincies stijgen de prijzen het meest in Overijssel. In deze provincie stijgen de prijzen deze maand bijna 1,5%. Flevoland kent op dit moment de hoogste stijging op jaarbasis van bijna 14%. De gemeenten Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Renswoude kenden de afgelopen maand een kleine prijsdaling waardoor deze gemeenten onderaan de lijst van stijgingen staan. Net zoals vorige maand is Zeeland de provincie met de kleinste prijsontwikkeling. Zie figuur 2.

Overzicht prijsstijgingen woningmarkt

Figuur 2: Prijsontwikkeling per gemeente, ervaar zelf met de interactieve kaart via deze link.

Nieuwsgierig naar wat de prijsstijging is in jouw gemeente? Bekijk deze via de interactieve kaarten in het volledige rapport.

Bekijk en lees het volledige rapport met interactieve kaarten op Maandalert Woningmarkt website via deze link.

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance