LEKSTEDEwonen fundamenteel verder met BIS NOA

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoewel Vianen inmiddels al een aantal jaren in de provincie Utrecht ligt, hebben ze er volgens eigen zeggen een echte Zuid-Hollandse mentaliteit. Netjes gezegd: niet praten maar aanpakken. De woningcorporatie die Vianen kleur geeft heet LEKSTEDEwonen. Met haar circa 35 medewerkers zetten zij zich dagelijks in voor het woonplezier van de bewoners van hun ongeveer 4000 woningen in de gemeente Vianen en in de regio. Om haar bedrijfsprocessen te ondersteunen gebruikt LEKSTEDEwonen onder meer het primaire systeem BIS NOA. Op 9 december verlengde Ed de Groot directeur-bestuurder bij LEKSTEDEwonen het contract met NCCW voor het gebruik van BIS NOA met maar liefst 12 jaar. Samen met Henk Kooij, manager Financiën en verantwoordelijk voor ICT binnen LEKSTEDEwonen, bespreken we de redenen voor verlenging van de samenwerking met NCCW.

Stevig fundament

Ed de Groot: “Het fundament van BIS NOA is stevig en de medewerkers werken er met plezier mee. We staan met de sector aan de vooravond van veel veranderingen en hier moeten we als corporaties op inspelen. Veel tijd verdoen aan een selectietraject willen we dus niet. Zeker niet als het niet heel veel gaat opleveren. Een nieuw pakket heeft veel impact op de gebruikers en we willen continuïteit. Je kunt constant gaan vernieuwen maar de ondersteuning van je processen is het belangrijkst. Gebruikers moeten rustig kunnen werken. We wilden daarom ook geen duur traject waarbij je veel van dezelfde dingen opnieuw gaat implementeren. We weten wat we hebben en daar zijn we zeer tevreden over”.

V.l.n.r. Gerdine Klein (accountmanager NCCW), Henk Kooij en Ed de Groot ondertekenen het contract.


Nieuwe functionaliteit
Henk Kooij: “Ik werk al lang met BIS NOA. De omslag voor mij is 5 jaar geleden begonnen toen ik zag dat NCCW er serieus werk van maakte om BIS NOA te vernieuwen. Ik zag dat ze BIS NOA weer volledig oppakten. BIS NOA is een -recht voor zijn raap- pakket. Het doet wat het moet doen. Daarnaast levert de samenwerking met UNIT4 nieuwe modules en functionaliteit op. We zijn deze zomer begonnen met de Activa module en gaan dit jaar voor het eerst de jaarrekening maken met behulp van Audition. We hebben net van onze accountant de nieuwe voorwaarden gekregen waaraan de jaarrekening moet voldoen en dan is het in principe één druk op de knop en we hebben de jaarrekening. De combinatie van die goede basis plus de aanverwante modules maakt het pakket compleet”.
Henk Kooij vervolgt: “De overheid kijkt ook steeds meer mee. We moeten onze beheerkosten laag houden en doen dat ook.. Met NCCW hebben we een partner waarmee we dat doen. Het vertrouwen in NCCW is groot. Ze spelen snel in op ontwikkelingen die er in de sector gebeuren, zoals de ingrepen bij de huurverhoging, de BTW-actualiteit en natuurlijk het SEPA- traject. Hierbij kregen we zelfs nog complimenten van de accountant. Daarbij blijft BIS NOA en NCCW zich door ontwikkelen”.

Blijven investeren
Ed de Groot: “De sector focust zich de komende tijd met name op de beheerkosten, waarbij voor onze klanten de woonlasten helaas zullen stijgen. Betaalbaarheid van het wonen is daarom voor ons een belangrijk item. We zijn gelukkig een corporatie die ondanks de crisis en ondanks de maatregelen van de overheid kunnen blijven investeren in Vianen en de regio. We willen delen van ons bezit vernieuwen en aanpassen op onze doelgroep. Ik geloof sterk in het conceptueel bouwen. Je kunt daarmee sneller bouwen tegen een lagere prijs maar met dezelfde kwaliteit. De vraag naar betaalbare woningen in deze regio blijft groot en daarmee de zorg voor onze doelgroep. Ze moeten een beroep op ons kunnen blijven doen. En de bewoners mogen van ons kwaliteit verwachten. Daarom houden we van aanpakken en bestendiging van afspraken als dingen al goed lopen. Dat doen we ook weer met een langjarige verlenging van dit contract”.

En de afspraak met NCCW voor het gebruik van BIS NOA bij LEKSTEDEwonen wordt nu met twaalf jaar verlengd. Reden genoeg dus om hier een stuk taart op te eten.

Bron: NCCW