Hoeveel risico loopt u bij het invoeren van de dPi?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor 15 december 2022 dienen woningcorporaties de dPi 2022 aangeleverd te hebben bij de uitvragende partijen Autoriteit Woningcorporaties, Waarborgfonds Sociale Woningbouw en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op 14 oktober is de portal van SBR-wonen opengesteld voor de indiening van de dPi 2022. Om het proces van de aanlevering van de dPi in het portaal van SBR-wonen eenvoudiger te maken, heeft Aareon, in samenwerking met XBRLreports, de system-to-system aanlevering voor de dPi in het SBR-wonen-portaal mogelijk gemaakt.

In de afgelopen 2 jaar hebben al meerdere klanten van Aareon de dPi system-to-system aangeleverd. De gegevens voor de aanlevering van de dPi worden vanuit Trace Financiële planning in XBRL gezet, waarna deze met één druk op de knop in de SBR-wonen-portaal zijn geüpload. U dient zelf alleen nog de ondertekende bestuursverklaring en de door uw toezichthoudend orgaan goedgekeurde (meerjaren-)begroting toe voegen en de dPi 2022 is gereed.

Door de aanlevering van de dPi 2022, in het SBR-wonen-portaal, volledig system-to-system te doen, is het risico op fouten bij het invoeren van de dPi 2022 aanzienlijk kleiner. Daarnaast zijn alle validaties die van toepassing zijn op de dPi, in XBRL ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat u direct inzichtelijk heeft waar een aanpassing nodig is, zodat u hier niet pas bij het versturen van de dPi achter komt.

Wilt u ook nog dit jaar de dPi 2022 volledig system-to-system aanleveren? Laat uw contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bron: Aareon, Foto: Aareon