Hoe is jouw digitale conditie?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Er komt veel op organisaties af en we verwachten veel van onze medewerkers. De ontwikkelingen gaan ontzettend snel en op veel gebieden tegelijkertijd: digitalisering, AI, Cloud, data en andere technologieën. Al deze vooruitgang vereist een aanzienlijk aanpassingsvermogen en een hoge mate van digitale conditie bij de medewerkers. We zien dat een lage digitale conditie in vrijwel alle organisaties een grote impact heeft en dezelfde pijnpunten voortbrengt:

  • Medewerkers ervaren minder werkplezier;
  • Er wordt minder effectief en efficiënt gewerkt;
  • De klanttevredenheid daalt;
  • Het is moeilijker om innovaties en ontwikkelingen door te voeren.

We zien dat er veel wordt ondernomen om de digitale conditie van medewerkers te verhogen, maar dat dit in de meeste gevallen niet leidt tot het gewenste resultaat. Dit komt volgens ons omdat er een te grote nadruk op de medewerker wordt gelegd en onvoldoende wordt gekeken naar de digitale werkplek en de organisatie zelf. In onze aanpak die we de afgelopen twee jaar zorgvuldig hebben ontwikkeld combineren we juist deze elementen om een veel groter en blijvend resultaat te boeken.

We richten ons niet alleen op de mens, maar ook op de leerbaarheid van je organisatie en de fitheid van je werkplek. Hoe we dat doen? Wat dacht je van onze betrokkenheidstest (scarf happiness meter), de tien 365 verbeteringen die je meteen kan invoeren en gerichte trainingen voor je medewerkers.

Bron: Wieck Molendijk consultants, Foto: Wieck Molendijk consultants