Gerrit Bosma (ViaData): Wat doe je wanneer Microsoft de beste fieldservicesoftware maakt?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een paar jaar na de lancering – al in 2005 - van onze in eigen beheer gemaakte Connect-It Fieldservice oplossing, heb ik mij regelmatig afgevraagd: wat als Microsoft de beste Fieldservicesoftware maakt?

Net na de millenniumwissel begaven wij ons op dit terrein: ‘Fieldservice management’. Destijds vrijwel onbekend. Struikelend over terminologieën, noemden we het onze mobiele oplossing ter ondersteuning van de buitendienst. Planning en uitvoering met elkaar verbinden. En dat was nog niet zo eenvoudig met een broze mobiele data infrastructuur. In een tijdperk zonder smartphones… Maar wij fiksten het. Wij waren de pioniers van de buitendienstautomatisering. Wij hadden en hébben de beste Fieldservice-oplossing (vinden wij en gelukkig vele klanten met ons). 

Ruim tien jaar later kwam ik op het antwoord. Ik besefte dat de technologische veranderingen laatste 10 jaar sneller waren gegaan dan in de 100 jaar daarvoor. Het voortdurend bijblijven is echt een grote uitdaging geworden. En de klant vraagt meer en meer: van reactief naar weten wat een klant wil of nodig heeft en daar proactief op inspelen. Met een mooi woord is dat ‘customer engagement’. 

Dit vereist een goede visie, een flexibel platform met proactieve mogelijkheden én ontwikkelpower. If you can’t beat ’m … join ‘m. Ik besefte dat Microsoft de beste fieldservicesoftware zou kunnen maken… samen met ons! Want we hebben jarenlange expertise op dat vlak. Wij begrijpen écht de hoe fieldservice werkt. Met praktische branchekennis en –functionaliteiten (IP), maken we de match met de markt. ‘Customer engagement’… samen zorgen we er voor.

ViaData introduceert per 1-1-2019 een nieuwe Fieldservice management oplossing: Connect-It 365. Wij doen dit samen met Microsoft, gebaseerd op het Dynamics 365 platform. Daar waar Microsoft niet verticaliseert, doen wij dat wel…juíst wel. En daarom is het zo’n goede combi. 

Nu de lancering van ons nieuwe product snel dichterbij komt, zullen we steeds meer vertellen en natuurlijk ook laten zien. Specifiek voor woningcorporaties organiseert Microsoft op dinsdag 27 november een event gericht op digitale optimalisatie. ViaData vertelt daar alles over het nieuwe product en hoe deze waarde toevoegt (huurderstevredenheid, rendement) aan de organisatie. En er volgen veel meer events, waaronder de Bouwbeurs in Utrecht waar we zoveel mogelijk bedrijven binnen de bouw- en installatiebranche hopen te treffen. Houd voor al onze events ook www.viadata.nl in de gaten.

Wat doe je dus als Microsoft de beste fieldservice-oplossing maakt? Een partnership aangaan, waardoor onze klant nóg beter in staat is de beste service te leveren aan haar klanten.

Bron: ViaData | Foto: ViaData