Fusiecorporatie Stek kiest voor Aareon

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Stek is een woningcorporatie met ongeveer 11.500 woningen, die per 15 februari van dit jaar is ontstaan uit een fusie van Stek/Vooruitgang uit Lisse en de Noordwijkse Woningstichting uit Noordwijk. Op 1 juli 2020 gaan de corporaties ook organisatorisch fuseren.

De Noordwijkse Woningstichting maakt al enige jaren gebruik Tobias AX. Stek/Vooruitgang had een andere ERP-pakket. Na een selectietraject, waarin alle oplossingen uitgebreid aan de orde zijn gekomen, is de keuze gevallen op Aareon. Doorslaggevend hierbij waren de toekomstgerichtheid van het ERP en de stabiliteit van de leverancier/partner. Stek heeft besloten om aan te sluiten op het Dynamics-platform van Microsoft.

De Tobias AX-omgeving inclusief Fox Klantportaal en de DMS-oplossing van Aareon die de Noordwijkse Woningstichting nu gebruikt, wordt uitgebreid met extra functionaliteit. De fusiecorporatie Stek wil verder Trace & Treasury, Fox Contact, Fox Kennisbank, Fox Info, Fox Procuratie, Fox Reparatie en Mareon in gaan zetten. Kortom, een compleet portfolio van Aareon.

We zijn inmiddels gestart met het implementatieproject, dat bestaat uit twee fases. Fase 1 betreft het functioneel uitbreiden van de Tobias AX-suite en het implementeren van Fox Contact, Fox Kennisbank en Fox-apps zodat deze nu al gebruikt kunnen worden door de Noordwijkse Woningstichting en na livegang door de nieuwe organisatie. In fase 2 worden de gegevens van de beide andere organisaties overgezet naar het nieuwe ERP en gaat de nieuwe organisatie gebruik maken van Sonar-rapportages gebaseerd op Power BI.

Verschillende werkgroepen hebben al de nodige verkenning uitgevoerd op gebied van procesgang. Er zijn gelukkig weinig verschillen zodat het project snel van start kon gaan. Het ligt in ieders bedoeling om op 1 juli 2020 live te gaan. Ambitieus, maar goed haalbaar. We wensen iedereen veel succes!

Bron: Aareon, Foto: Stek