COENCAD: Vastgoeddata weer op orde krijgen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties werken de laatste jaren hard aan het verbeteren van de kwaliteit van hun data. Maar dat blijft een continu proces. Hoe helpt COENCAD corporaties hierbij en hoe stomen ze hen daarmee klaar voor bijvoorbeeld verduurzamingsprojecten en veranderende demografie? COENCAD vertelt daar op 12 september over tijdens CorporatiePlein en wij spraken vooraf alvast met Mede-eigenaar Thijs van den Broek.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
We laten zien hoe een digital twin van het woningbezit essentieel is in datagedreven werken. We leveren betrouwbare vastgoeddata gekoppeld met ieder softwaresysteem.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Woningwaardering tuinen

Met de nieuwe wetgeving betaalbare huur is de buitenruimte anders beoordeeld. COBIM WWS Tuin biedt hierin de oplossing. Door slim gebruik te maken van data uit de WOZ-waarde en de footprint van de woning is de oppervlakte buitenruimte bekend.

Data voor verduurzaming
COBIM helpt je in de verduurzamingslag. Het biedt inzicht in materialengebruik wat essentieel is om de juiste keuzes te maken om je woningbezit te verduurzamen.

MJOB gebaseerd op accurate data
Actuele gevelhoeveelheden; ter plaatse opgenomen en nauwkeurig in kaart gebracht in COBIM. Direct te gebruiken voor de onderhoudsbegroting en RGS-trajecten. Eén waarheid waardoor iedereen gebruikmaakt van dezelfde data.

Datakwaliteit verbeteren
Met COBIM verbeteren wij de kwaliteit van vastgoeddata. Gegronde beslissingen. Minder frustratie, meer werkgeluk.

Levensloopbestendigheid
Corporaties hebben levensloopbestendige woningen nodig om te voorzien in de groeiende vraag naar huisvesting die aangepast is aan de diverse behoeften van bewoners in verschillende levensfasen. Met COBIM is visueel inzichtelijk welke woningen levensloopbestendig zijn en weet je wat de criteria zijn.

NEN 2580
Met deze meetstaat berekent COBIM onder andere vloer- en gebruiksoppervlakken voor de marktwaardering van woningcorporaties. Ook voor BOG/MOG/ZOG.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij verbeteren datakwaliteit. Ben je ontevreden over de huidige kwaliteit of kan je BIM-model wel een upgrade gebruiken? Dan zorgen wij ervoor dat je vastgoeddata weer op orde zijn. Met slimme tools en een Nederlands team zorgen we voor daadwerkelijke kwaliteit van data.

COENCAD is op CorporatiePlein te vinden op stand 41.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: COENCAD