COENCAD

Korte productbeschrijving

Het bezit van woningcorporaties is een enorme bron van gegevens. Door die effectief te digitaliseren in één informatiemodel, zijn ze direct bruikbaar en toekomstbestendig. Met eigen software, een unieke methode en een jong team digitaliseert en visualiseert COENCAD betrouwbare vastgoedgegevens.

De veelzijdige BIM-toepassing COBIM verwerkt meetgegevens tot digitale modellen en geeft alle aanwezige data visueel weer in het model. Hierdoor is de herkomst van gegevens altijd te herleiden. COBIM is uit te breiden met verschillende modules zoals:

-           NEN 2580: Vloeroppervlaktes voor de marktwaardering, WOZ en BAG. Woon,- zorg en bedrijfsvastgoed. 

-           WWS: Vertrekoppervlaktes, sanitair en andere elementen ter ondersteuning van het woningwaarderingsstelsel.

-           MJOP: Gevelafmetingen, -elementen en onderdelen volgens NL/sfB-codering als basis voor onderhoud en conditiemeting

-           EPA: Geveloppervlaktes ter ondersteuning van de EPA-adviseur bij bepaling van de thermische schil.

COBIM genereert per object niet alleen gevelaanzichten en plattegronden, maar verwerkt vastgoeddata uit de modellen ook tot totaallijsten in open standaarden. Deze zijn te integreren met verschillende software zoals primaire systemen of MJOP- en EPA-programma’s. Op die manier beschikken betrokken collega’s en ketenpartners direct over benodigde gegevens afkomstig uit een gezamenlijke bron. 

Op verouderde data kun je niet bouwen. Om betrouwbaarheid van gegevens te garanderen, hanteren we verschillende methodes. Met het kwaliteitsonderzoek, de validatie en de opname op locatie, komt alleen actuele data terecht in COBIM. Gedurende het hele proces worden afwijkingen tussen bestaande gegevens en de werkelijke situatie opgespoord en opgeschoond. Zo kan de corporatie aan de slag met betrouwbare vastgoeddata.

Toekomstvisie

Samen dragen woningcorporaties de plicht te zorgen voor leefbare en betaalbare woningen in Nederland. Het is dan ook van essentieel belang dat corporatiemedewerkers zich kunnen focussen op hun kerntaken. Onnodige tijdsverspilling aan onvolledige vastgoeddata staat ondersteuning van huurders in de weg.

Wij streven naar een situatie waarin corporaties te allen tijde beschikken over bruikbare data, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken en meer tijd over houden om hun klanten bij te staan.

Daarnaast geloven we dat een gelukkige collega een gemotiveerde collega is. Het verhogen van het werkgeluk is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle toekomst. Onenigheid over verschillen of onzekerheid over vastgoeddata is een bron van ergernis binnen de organisatie. Terwijl het bijstaan van huurders juist voldoening en plezier oplevert voor zowel medewerker als bewoner. Samen gelukkig is samen vooruit.

Blind vertrouwen op vastgoeddata. Minder frustratie, meer werkgeluk.

Referenties

Meer dan 25 woningcorporaties, waaronder WonenBreburg, BrabantWonen, Tiwos, Leystromen, Woonpartners MH, Van Alckmaer, Thuisvester, R&B Wonen, Rentree en Zeeuwland. 

Bedrijfsprofiel

Ooit begonnen als eenmanszaak in automatisering, maar door continue innovatie uitgegroeid tot digitale dienstverlener in de vastgoedsector. Met onze eigen software, in-house ontwikkelaars en een team enthousiaste woningtekenaars verbetert COENCAD datakwaliteit bij woningcorporaties. Daarbij geven we advies over gebruik van data en digitalisering binnen de organisatie. Door te werken met open standaarden zijn gegevens uit COBIM te integreren in bestaande processen en blijft corporatie eigendom van haar data. Connectiviteit staat hoog in het vaandel en we denken ontwikkelen graag mee aan koppelingen tussen vastgoeddata en corporatiesoftware.


Aantal medewerkers: 22
Aantal klanten in corporatiemarkt: 27
Actief in corporatiemarkt sinds: 2001

Contactgegevens

COENCAD
Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen
0161-230618

info@coencad.nl
https://www.coencad.nl

COENCAD in het nieuws