BIM of Digital Twin? Waarom zou je nog moeten kiezen?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het beheer van vastgoeddata is cruciaal voor woningcorporaties, en er zijn verschillende benaderingen om dit efficiënt en nauwkeurig te doen. Maar waarom zou je moeten kiezen tussen IFC-bestanden en Digital Twins als je beide kunt gebruiken?

IFC-bestanden bieden gedetailleerde informatie over gebouwgeometrie, constructie en eigenschappen. Ze zijn ideaal voor specialistische toepassingen en bouwkundige ingrepen. Aan de andere kant hebben we Digital Twins, die ook dienen al geometrische modellen van vastgoed . Alle modellen zijn gebruiksvriendelijk, snel te laden, gemakkelijk aanpasbaar en bieden een intuïtieve interface voor beheer. Perfect voor een groot aantal woningen in Nederland.

Laten we de overeenkomsten benadrukken:

  • Data-integratie: Beide benaderingen stellen woningcorporaties in staat om verschillende soorten vastgoeddata op één plek te beheren. 
  • Standaardisatie: IFC-bestanden en de gestandaardiseerde Digital Twins van Bryder zijn compatibel met alle andere systemen. 
  • Betere besluitvorming: IFC-bestanden en Digital Twins helpen bij nauwkeurige analyses en geïnformeerde strategische beslissingen over vastgoedportefeuilles.

Best of both worlds!
Woningcorporaties die momenteel IFC-bestanden gebruiken, kunnen deze ook prima kwijt in Bryder zonder functionaliteit in te leveren. Bryder biedt de mogelijkheid om IFC-bestanden rechtstreeks in te laden, kosteloos en zonder gegevensverlies. De vertrouwde IFC-structuur blijft behouden binnen de gebruiksvriendelijke interface van Bryder.

Bryder ???? IFC
Met de combinatie van het Bryder-platform en IFC-modellen kunnen woningcorporaties profiteren van een geavanceerd en veelzijdig platform. Verhoog de efficiëntie, voer nauwkeurigere analyses uit en neem beter geïnformeerde strategische beslissingen voor jouw vastgoedportefeuille.

Onze consultants staan klaar om samen met jou het proces door te lopen en de mogelijkheden voor jouw gedigitaliseerde woningvoorraad te bespreken.

Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten via het contactformulier hier.

Bron: Bryder, Foto: Bryder