Bepaal samen met Aareon de cloudstrategie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

We staan aan de vooravond van een zeer professionele cloudomgeving die aan vele eisen, randvoorwaarden en technische mogelijkheden moet voldoen.

In de aankomende periode gaat Aareon Cloud Services haar huidige infrastructuur en diensten uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. Hiermee bieden we klanten, die daar behoefte aan hebben, de kans om op basis van een transitieplan over te gaan naar een volledige cloudomgeving. Naast schaalbaarheid, flexibiliteit en het delen van bronnen kunnen we onze klanten middels cloudcomputing een belangrijk kostenvoordeel bieden.

Grote partijen die een public cloud faciliteren, hebben het IT-beheer geautomatiseerd. Dit beheer vindt in grote mate plaats met behulp van software-oplossingen in plaats van door vele handmatige verrichtingen. Daarnaast hebben grote partijen zoals AWS (Amazon), Microsoft, Google Cloud, IBM Cloud, VmWare cloud on AWS en Oracle Cloud gezamenlijk miljarden geïnvesteerd in geautomatiseerde datacenters die goedkoop, veilig en met de juiste kwaliteit IT kunnen leveren.

Net als bij elektriciteit heeft ‘cloud’ pas betekenis als het wordt aangesloten op een apparaat. Door de extreem gunstige prijs, kwaliteit en veiligheid die dit soort public-cloudleveranciers kunnen bieden, zullen steeds meer software-aanbieders hun toepassing baseren op de clouddiensten van de grote aanbieders. Om in de metafoor van de elektriciteit te blijven: na de introductie van de elektriciteit werden steeds meer apparaten aangesloten op deze nieuwe vorm van energie.

Microsoft en Aareon zijn momenteel de producten aan het baseren op de clouddiensten (Azure) van Microsoft. We kunnen stellen dat Microsoft sterk aanwezig in corporatiesector. Denk bijvoorbeeld aan Exchange, Office, SQL Server en Power BI. Wij zullen ons als strategisch partner van Microsoft uiteraard richten op de cloudoplossing van Microsoft: Azure

Tussen nu en 5 jaar gaat er veel veranderen op het gebied van hosting. Aareon Cloud Service is uw partner om u bij te staan bij deze transitie!

Alle organisaties hebben op dit moment te maken met toepassingen die nog niet in de public cloud functioneren. Dit wetende heeft het voor ondernemingen weinig zin om te investeren in nieuwe hard- of systeemsoftware of om de huidige IT-infrastructuur te vervangen.

Aareon heeft de kennis in huis om samen met haar klanten tot een goed transitieplan te komen en deze vervolgens ook te realiseren. Met andere woorden we zien onszelf naast traditionele hostingdienstverlener steeds meer als systeemintegrator/cloudintegrator, die klanten begeleidt bij de transitie van een on-premise of hybride omgeving naar een volledige cloudoplossing.

Aareon Cloud Service kan u uitstekend helpen met deze transitie door:

  • een veilige en praktische locatie te bieden voor uw oudere applicaties vanuit onze Aareon-datacenters.
  • het bieden van technisch beheer op de oudere applicaties.
  • te ondersteunen bij het in gebruik nemen van nieuwe cloudapplicaties.
  • oplossingen te bieden voor identity management.
  • een single sign on oplossing te bieden.
  • het aanbieden van een geïntegreerde Aareon-desktop.
  • oplossingen te bieden voor het veilig beheer van de IT-toepassingen op uw kantoor zoals computers, beeldschermen, printers, tablets en telefoons.
  • goede en geanonimiseerde oplossingen te bieden voor test-, acceptatie- en productie-omgevingen (OTAP).

Aareon is momenteel bezig om haar services en diensten zo vorm te geven dat aan alle eisen, randvoorwaarden en technische mogelijkheden kan worden voldaan.

Bron: Aareon, Foto: Aareon