Arbeidsvoorwaarden 2015: wat gaat er veranderen?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Er verandert dit jaar nogal wat op het gebied van arbeidsvoorwaarden. De HR & Payroll-experts van Centric brengen u graag op de hoogte van de belangrijkste veranderingen.

- Concurrentiebeding niet langer toegestaan bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst
- Aanzegtermijn van een maand
- Proeftijd niet meer toegestaan
- Maximaal twee jaar een tijdelijk contract
- Ontslagvergoeding 1/3 maandsalaris per dienstjaar
- Ontslag via het UWV alleen nog om bedrijfseconomische redenen

Download de uitgebreide informatie over deze wijzigingen.

en verder…

Werkkostenregeling
Vanaf 1 januari 2015 geldt de verplichte Werkkostenregeling (WKR): voor alle belastingvrije vergoedingen aan medewerkers geldt dan een forfait van 1,2% van de loonkosten.

Tot en met 2014 bestonden er per belastingvrije vergoeding verschillende regels. Om het makkelijker te maken, heeft de Belastingdienst voor al deze vergoedingen bij elkaar opgeteld een maximum gesteld van 1,2% van de totale loonkosten.

Over kosten boven dit maximum betalen werkgevers een hoog belastingtarief. Daarom is het belangrijk om uit te rekenen welke kosten binnen dit forfait vallen. Op de speciale WKR-pagina van Centric vindt u een rekentool en de meest gestelde WKR-vragen.

Over Centric eHRM en Payroll Solutions
Centric biedt een systeem voor eHRM en payroll. Ruim 200 medewerkers met HR- en payrollexpertise ontwikkelen deze geïntegreerde oplossing. Maandelijks ontvangen miljoenen werknemers een loonstrook afkomstig uit dit pakket. U vindt op onze website meer informatie over Centric HR & Payroll Solutions.

Bron: Centric

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Centric in de CorporatieGids 2014 te bekijken.