Aedes: Corporaties grip geven op hun data met Aedes Datastandaarden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het werk van woningcorporaties vraagt om de juiste data op het juiste moment. Data ligt nu nog deels bij ketenpartners. Om woningcorporaties weer aan het stuur te laten zitten in de toegang tot en het gebruik van hun data, ontwikkelt Aedes datastandaarden waar alle woningcorporaties gebruik van maken. Hier vertellen ze op CorporatiePlein meer over en wij spraken met Sander Middendorp, Adviseur Datastandaarden over wat Aedes op 12 september op de vakbeurs laat zien.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Op CorporatiePlein 2024 presenteren wij onze roadmap met de vijf sectorstandaarden waar we vanuit Aedes momenteel aan werken. Deze standaarden zijn essentieel voor het verbeteren van de beschikbaarheid van data en gebruik binnen de corporatiesector. Centraal staat hoe we samen het gebruik van deze standaarden kunnen bevorderen. We nodigen iedereen uit om hierover met ons in gesprek te gaan.

Daarnaast vindt de officiële ondertekening van het convenant door softwareleveranciers plaats. Een zeer belangrijk moment, want zij verbinden zich hiermee aan de implementatie en ondersteuning van deze standaarden.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen bij ons terecht voor alle informatie over wat ze kunnen verwachten van Aedes Datastandaarden. We geven inzicht in onder andere de lanceringstermijnen van de verschillende standaarden, de rol van corporaties in de voorbereidingen en het gebruik van de standaarden, onze verwachtingen van zowel corporaties als softwareleveranciers en de inhoud en betekenis van het convenant dat we samen met softwareleveranciers hebben opgesteld.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Aedes Datastandaarden helpt corporaties op meerdere vlakken:

  • Efficiëntie en toegankelijkheid: we maken het werk eenvoudiger en efficiënter door te zorgen dat de juiste gegevens op het juiste moment beschikbaar zijn.
  • Implementatieondersteuning: we bieden hulp bij de implementatie en het goede gebruik van de standaarden.
  • Gezamenlijke keuzes: de keuze voor de standaarden maken we samen met corporaties, waarbij we kijken waar de meeste ‘winst’ te behalen valt.

Deze gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat corporaties beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen en meer grip krijgen op hun data. We streven naar een sectorbrede adoptie van standaarden, wat leidt tot een meer gestroomlijnde en efficiënte werkwijze binnen de gehele woningcorporatiesector.

Aedes is op CorporatiePlein te vinden op stand 63.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Aedes