Aareon over de volledig automatische vastgoedtransactie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het (ver)kopen of (ver)huren van vastgoedobjecten slimmer maken. Zo slim dat er straks geen menselijk handelen nodig is voor de hele transactie van het moment van inschrijving tot de financiële afhandeling.

Met die visie vernieuwde OSRE haar multi-side SaaS-platform, het Woningdossier, waarmee ze vastgoed aan huurders en kopers koppelen. Aareon en OSRE tekenden onlangs een strategisch partnership om OSRE naar het volgende niveau te tillen en de vastgoedmarkt verder te digitaliseren.

“Een ambitie is één ding. Het waarmaken het volgende. Het strategisch partnership tussen OSRE en Aareon is de schakel naar het realiseren daarvan”, zegt Jurjen Thomas, co-Founder en CEO van OSRE. “Dit is pas het begin.”

Slimme vastgoedtransactie
Thomas: “Het vernieuwde platform zorgt er nu al voor dat de vastgoedtransactie 70% efficiënter kan door tijd en geldbesparing, ten opzichte van drie jaar geleden. Het strategisch partnership met Aareon biedt ons de middelen om onze ambitie te realiseren: geen menselijk handelen bij de vastgoedtransactie. Het onboarden van kandidaten gaat volledig automatisch, het matchen van objecten is slim met behulp van geavanceerde algoritmes en de contracten en eerste maand huur wordt volledig geautomatiseerd afgewikkeld.”

Investeren in groei
“Wij zien OSRE als een belangrijke speler in de efficiënte digitalisering van de vastgoedtransactie”, zegt Dr. Imad Abdallah, Chief Digital and Ventures Officer van Aareon. “Vooral in ons groeigebied, de commerciële vastgoedmarkt, speelt dat een belangrijke rol. We geloven erin, omdat het platform voordelen biedt aan de sector en zijn partners. Investeren in een veelbelovend proptech bedrijf als OSRE betekent investeren in internationale groei.”

Nieuwe markten bedienen
“De oplossing van OSRE wordt geïntegreerd in Aareon Smart World”, legt Jeroen Kuiper uit, managing director van Aareon Nederland B.V.. “De Nederlandse klanten van Aareon, Kalshoven Automation en OSRE kunnen de administratieve druk van een vastgoedtransactie nu al met het platform verminderen. De volgende stap is de integratie voor de internationale markt.” Thomas zegt: “Met Aareon als strategisch partner kunnen we onze ambitie versnellen om het platform internationaal uit te rollen. Aareon is in zeven landen actief. OSRE gaat een directe koppeling maken met de ERP-pakketten die in die landen draaien.”

Schaalbaar
Het vernieuwde platform is nu schaalbaar naar andere assets. Thomas: “We vernieuwden het platform in de afgelopen drie jaar door er een nieuwe softwarefundering onder te leggen. Dat gebeurde allemaal achter de schermen, terwijl we 15.000 vastgoedtransacties deden voor in totaal 65 opdrachtgevers. De focus lag tot nog toe op nieuwbouwhuur, -koop en uitponden. Vanuit de nieuwe basis kunnen we in de nabije toekomst ook van sociale huur, parkeren, retail en kantoren de transactie gaan automatiseren. Na de zomer zijn we klaar voor mutatie/verhuur op bestaande woningportefeuilles.”

Hoge kwaliteit
Ook garandeert het vernieuwde platform een hogere performancekwaliteit. Thomas: “De technologie van het platform is nu zo solide en geavanceerd dat we er bij wijze van spreken wolkenkrabbers op kunnen bouwen in plaats van flatgebouwen. Maar kwaliteit garandeer je niet alleen met technologie. Ook ons toegewijde team kan nu groeien en zo de vastgoedsector iedere dag een stukje slimmer maken.”

Niet meer klikken
Niet meer klikken om een vastgoedtransactie af te handelen, is het ultieme doel. Thomas: “Nu zijn er nog zestig muisklikken nodig om een woning te verhuren. Het streven is dat er eind volgend jaar géén enkele klik meer voor nodig is. Nog even en dan gaat de transactie van vastgoed geheel automatisch.”

Bron: Aareon, Foto: Aareon