Aareon: Meerwaarde creëren voor de organisatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties hebben de laatste jaren enorme stappen gezet omtrent digitalisering. Maar wat is de volgende stap, en nog belangrijker: hoe maak je die? Vastgoedautomatiseerder Aareon is op 26 september een van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en Commercieel Directeur Hero de Klaver vertelt vooraf het evenement over de visie van het bedrijf.

“In onze visie dient digitalisering twee doelen,” begint Hero het gesprek. “Enerzijds het digitaal maken van analoge en ongestructureerde data zodat deze ook beschikbaar komt om te gebruiken binnen de systemen en processen van de organisatie. Aan de andere kant biedt digitalisering mensen een compleet nieuwe manier om met elkaar de interactie aan te gaan, en daarnaast de mogelijkheid om toegang te krijgen tot enorme hoeveelheden data en deze ook gericht in te kunnen zetten. Dit creëert toegevoegde waarde voor een organisatie. De voorwaarde daarbij is dat processen zijn geoptimaliseerd en de beschikbare data ook compleet, tijdig en relevant zijn. Met onze oplossingen bieden wij de tools om deze optimalisatie vorm te geven.”

Richten op kerntaken
Met haar software geeft Aareon woningcorporaties de mogelijkheid om medewerkers zich te laten richten op hun kerntaken. “Neem als voorbeeld het klantcontact. Door de huurders zoveel mogelijk ‘self supporting’ te maken met portalen en apps, kunnen medewerkers het veld in om bij de huurders die dat nodig hebben aan tafel te schuiven en de gewenste ondersteuning te geven. Dus qua digitalisatie tools ondersteunen we de huurders en ketenpartners vanuit apps en portalen waarmee ze zelfstandig informatie kunnen doorgeven, genereren en aanvragen. De corporatiemedewerkers voorzien we van apps waarmee ze alle benodigde informatie beschikbaar hebben om de benodigde zaken met de huurder direct aan tafel af te handelen.”

Doorinnoveren
“Op CorporatiePlein is ons thema: Aareon innoveert door,” vertelt Hero. “Daarnaast staat op onze stand voor bezoekers een enthousiast team klaar om weer eens bij te kletsen én te informeren over de laatste nieuwtjes omtrent Tobias 365, de upgrade naar de Azure Cloud, alle nieuwe BI-mogelijkheden, de Aareon-desktop, de vernieuwde Trace & Treasury-software, onze vernieuwde ShareWorX 6.0 en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Aareon apps en portalen!”

Aareon is op CorporatiePlein te vinden op stand 39

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Aareon