Zig Websoftware over de voordelen van Slack

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bij Zig Websoftware werken we met e-mail en ons eigen intranet, maar ook met Slack. Slack is tof omdat je meer mensen sneller kunt bereiken. Meer weten over deze gratis tool? Ik blog je even bij.

Slack is een slimme communicatie app (of ook wel een gepimpte chat-tool á la Skype e.d.) die ons helpt efficiënter te werken en - hoe fijn - minder te mailen. Slack is speciaal ontworpen voor teams die slimmer willen samenwerken. En zoals je misschien weet: daar houden wij van.

Wat kun je met Slack?
Slack is een innovatieve, slimme messaging app waarin je niet alleen 1-op-1 kunt chatten met collega’s, maar ook snel binnen projectgroepen, afdelingen of kantoren kunt communiceren. Slack werkt daarvoor met de zogenaamde ‘channels’. Simpel aan te maken en overzichtelijk weergegeven. De makers hebben nagedacht over hoe teams zo snel mogelijk kunnen schakelen. Zo kun je in de app makkelijk bestanden via drag & drop (hou ik van) en links met elkaar delen en bestaat er een app voor zowel mobiel als desktop.

We want more! We want more!
Maar er is meer. Zo kun je verschillende tools integreren, zoals JiraMailChimp en Twitter. Integraties kunnen je helpen om sneller en efficiënter te werken, zo maken wij zelf gebruik van een integratie met ons systeem dat op alle servers van onze klanten kijkt of alles nog goed gaat (denk hierbij aan ruimte, geheugen, koppelingen etc.). Als er vanuit dat systeem een melding komt, verschijnt deze ook bij ons in Slack. Wij kunnen dan snel acteren en het probleem oplossen.

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2016 te bekijken.