Zig Websoftware over de mogelijkheden van de 360º camera

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

2016 zou het jaar worden van de 360 graden camera. Hoewel deze innovatieve manier van interactieve foto’s en video’s maken nog lang niet alle branches heeft bereikt, lijkt deze cameratechniek steeds verder terrein te winnen. Wat is een 360 graden camera nu eigenlijk en wat kan het betekenen voor de woningcorporatie-branche? Tijd voor een blog!

Wat is een 360 graden camera en wat kan je ermee?
Met een 360 graden camera is het mogelijk om virtuele foto’s of video’s te maken. De foto of video wordt (net als een gewone foto) op 1 plek gemaakt, maar in plaats van dat er 1 beeld tegelijkertijd wordt vastgelegd, worden alle beelden rondom dat moment aan elkaar geplakt. Dit zorgt ervoor dat kijkers achteraf echt in de ruimte rond kunnen kijken vanaf de plek waar de maker heeft gestaan. Het bekendste voorbeeld van een 360 graden foto is natuurlijk Google Streetview, maar ook de nog dynamischere 360 graden video is in opkomst. Onder andere ING zet deze techniek al in voor haar kantoorpromotie.

Hoe wordt een 360 graden foto of video opgenomen?
Een 360 graden video wordt opgenomen met een speciale camera die over minimaal twee lenzen beschikt. De technieken van het maken van dit soort video’s ontwikkelen razendsnel en worden steeds makkelijker en - niet onbelangrijk - betaalbaarder. De 360 graden foto daarentegen vereist wat minder techniek en kan tegenwoordig zelfs al met een smartphone (app) worden gemaakt. 

Hoe kun je 360 graden beelden bekijken?
De beelden die je maakt met een 360 graden camera kunnen inmiddels op vele manieren worden bekeken. Foto’s kunnen vrij simpel op websites worden ingevoegd en video’s speel je het makkelijkst af via een platform als YouTube of Facebook. Bekijken kan dan via een webbrowser, app op je smartphone of natuurlijk de upcoming VR-bril.

Wat kan dit betekenen voor woningcorporaties?
Voor woningcorporaties zie ik veel toekomst op het gebied van 360 graden beeld. Funda zet de 360 graden foto’s al in op haar website. En ik verwacht dat het niet al te lang duurt voordat ook woningcorporaties 360 graden beeld in gaat zetten om woningen te kunnen bezichtigen. 

Airbnb doet verrassend genoeg nog niks met deze ontwikkeling op hun website, maar hun kantoor is al wel in 360 graden video te bekijken via YouTube. En wow! Waar kan ik solliciteren? Dit. Moet. Je. Gewoon. Even. Zien.: het kantoor van Airbnb in een 360º video 

Meer weten?
Wil je meer weten over 360 graden fotografie voor jouw organisatie / corporatie? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar een voorbeeld van een 360 graden video? Bekijk hieronder de 360 graden video van het ING kantoor in Amsterdam:

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2016 te bekijken.