Zig Websoftware over de mogelijkheden van bewonersparticipatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Huurders helpen huurders. Een utopie? Ik denk het niet. Want als we goed naar de woningcorporatiemarkt kijken, helpen huurders elkaar al massaal via websites en online communities. Nieuwsgierig welke websites op dit gebied populair zijn? Ik zocht het voor je uit:

Verschillende websites maken het huurders (en niet-huurders natuurlijk) makkelijk om elkaar te vinden en zo goedkoper en prettiger te wonen. En dan heb ik het niet alleen over de bekende websites en communities zoals Airbnb, Marktplaats en Facebook, maar over de nieuwste initiatieven. Denk aan websites waar je 's avonds voor een prikkie mee kan eten met je buurman, waar je een schroevendraaier kan lenen aan de overkant en websites waar je gebruik mag maken van de tuin van een gezellige onderbuurvrouw. Websites als deze zijn leuk, efficiënt én succesvol! Lees deze blog en wie weet kun je ook jouw huurders nog slimmer laten samenwerken!

1. Peerby

Heb je als huurder net de sleutel van je nieuwe stekkie ontvangen en een boor nodig, maar geen zin (of geld) om er een te kopen? Misschien is er wel een buurman in de buurt die hem aan je uit wil lenen! Op de website van Peerby typ je jouw adres in en kijk je waar in de buurt je jouw gezochte item kunt lenen. Snel, makkelijk en een stuk goedkoper dan voor de ene klus een boor aan te schaffen.

2. Blablacar

Moet je iedere dag ver reizen naar werk of studie maar heb je geen auto? Of heb je wel een eigen auto en slurpt je bak liters benzine voor jouw dagelijkse ritje? Je bent vast niet de enige in de buurt met dit probleem! Op BlablabCar.nl ga je snel op zoek naar een reismaatje en deel je de reiskosten door te carpoolen. Niet alleen voordelig en slim, het is ook nog eens een stuk gezelliger dan alleen te reizen. En als je zelf je auto aanbiedt op de website van Blablacar help je niet alleen je buurman, maar hou je er misschien ook nog wat aan over! Win win! 

3. Thuisafgehaald

Geen zin om te koken? Of heb je eten over? Op Thuisafgehaald bied je gemakkelijk maaltijden aan, of koop je jouw prakkie in bij mensen uit de buurt. Inmiddels bieden ruim 9.500 thuiskoks dagelijks op Thuisafgehaald heerlijke maaltijden aan. Wacht dus niet langer en ga op zoek naar een betaalbare maaltijd bij jou in de buurt.

4. Gratisaftehalen

Net een nieuwe huurwoning? Zeer beperkt budget, maar nog snel op zoek naar een tafel en wat stoelen? Op Gratisaftehalen bieden mensen gratis spullen aan, je hoeft ze alleen maar op te halen! Ook handig als je zelf je huurwoning gaat verlaten en je spullen op korte termijn kwijt moet. Naar het grofvuil brengen is natuurlijk een optie, maar waarom niet even online zetten als je er ook een buurman blij mee kan maken? Precies!

5. Tuintjedelen

Het is weer zomer, de zon schijnt, tijd om lekker te BBQ'en of je Albert Heijn Moestuintjes te verpotten. Toch? Niet voor iedereen helaas, want huurders met enkel een klein balkon zijn toch wat beperkter dan bewoners met een grote (moes)tuin. Het idee achter Tuintjedelen is dat je buren in de buurt kunt zoeken die hun tuin of moestuin, tegen een klein bedrag, aan je willen verhuren of met je willen delen. De site zit nog in de opstartfase, maar het initiatief is leuk.

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw corporatie?
Ben je zelf fervent gebruiker van een slimmer samenwerken website? Of wil je samen met Zig Websoftware nadenken over de mogelijkheden van bewonersparticipatie voor jouw huurders? Neem contact met ons op en laten we een kop koffie drinken!

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2016 te bekijken.