Zakaria El-Khetabi nieuwe bestuursvoorzitter woningcorporatie Stedelink

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 1 maart 2023 start Zakaria El-Khetabi als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Stedelink. Samen met Marion Timmermans vormt hij het collegiaal bestuur van Stedelink; een van de drie zelfstandige corporaties die ontstaat door de splitsing van Vestia. Zakaria El-Khetabi (41) is op dit moment directeur bij Woonbron in Delft.

Als directeur bij Woonbron draagt Zakaria El-Khetabi sinds januari 2019 integrale verantwoordelijkheid voor alle beheer- en vastgoedactiviteiten voor, in eerste instantie Rotterdam-Zuid & de gemeente Nissewaard en op dit moment voor de regio Delft (9.500 eenheden). Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de afdelingen Onderhoud en Incasso . Hij startte zijn carrière in 2006 als consultant bij Adviesbureau Berenschot voor (semi-)overheidsorganisaties met focus op organisatieontwikkeling, proces- en verandermanagement. Vervolgens was hij ruim 10 jaar werkzaam bij de gemeente Rotterdam, laatstelijk in de rol van Rayonmanager Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk (MOW). Hij is sinds 2020 lid van de Raad van Advies van Kennisplatform Inclusie & Samenleving en voorzitter Raad van Toezicht van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Dit jaar werd hij Lid Comité van Aanbeveling Stichting Perspectief.

Achtergrond en visie
Met de komst van Zakaria El-Khetabi haalt Stedelink een daadkrachtige bestuurder in huis. Met zijn visie, ervaring in de volkshuisvesting in combinatie met het sociaal domein en kennis van het werkgebied kan hij een waardevolle bijdrage leveren aan de volkshuisvestelijke uitdagingen van Stedelink.

Zakaria El-Khetabi: "Ik zie er erg naar uit om te starten bij deze nieuwe corporatie: lokaal werkzaam en met een flinke ambitie en de nodige uitdagingen. Met de collega’s, huurders en onze partners verwacht ik dat we de komende jaren mooie resultaten kunnen neerzetten voor de bewoners en woningzoekenden in Delft, Zoetermeer en Zuidplas.” 

Ben Spelbos, voorzitter van de raad van commissarissen Stedelink: "De RvC heeft er veel vertrouwen in dat Zakaria de juiste persoon is om de nieuwe corporatie samen met Marion Timmermans en alle collega’s verder te ontwikkelen. Zijn relevante ervaring en inzet voor een prettige samenleving met kansen voor iedereen passen uitstekend bij de ambitie van de corporatie: het huurdersperspectief centraal stellen en huurders en woningzoekenden een fijn thuis bieden. We wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie."

Stedelink
Per 1 januari 2023 splitst woningcorporatie Vestia in drie nieuwe woningcorporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag, en Stedelink in Delft-Zoetermeer-Zuidplas. De naam Vestia verdwijnt op die datum. De drie woningcorporaties opereren zelfstandig, elk met een eigen bestuur en raad van commissarissen en kunnen zich weer meer richten op hun lokale volkshuisvestelijke taken.

Bron: Vestia, Foto: Stedelink