Ymere uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten in Noord-Holland

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Ymere is uitgeroepen tot het beste mbo-leerbedrijf 2017 in Noord-Holland. Volgens de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de praktische opleiding van studenten in de techniek- en bouwsector een schoolvoorbeeld voor de branche.

Naast toekomstige servicemonteurs, zorgt Ymere ook voor de praktische opleiding van stagiaires tot project- of teamleider en calculator. De woningcorporatie investeert graag in stageplekken en besteedt jaarlijks 6.000 uur aan het opleiden van jongeren die een technische opleiding volgen aan een ROC. Een flinke investering, weet Ron Scholte, manager planning, techniek en opleiding bij Ymere. “We doen het graag. Want zonder goede begeleiding is het in huis halen van stagiaires zinloos. Dat is zonde van de tijd. En leren ze niks.”

Investeren in de toekomst
Ymere zegt graag te investeren in de toekomst van jongeren. “Dat doen we al ruim tien jaar. Dat is niet alleen goed voor henzelf, maar voor iedereen. Want zonder technici wordt er niks meer gebouwd, aangelegd of gerepareerd”, zegt Scholte. “Er is nu al een schreeuwend tekort aan goede vakkrachten. Dat wordt in de toekomst alleen maar groter.”

Ymere leidt jaarlijks tientallen mbo-studenten op in Amsterdam en andere locaties waar de woningcorporatie actief is zoals Haarlem, Almere, Weesp en Haarlemmermeer.

Waardering van studenten
Uitgeroepen worden tot het beste leerbedrijf 2017 in Noord-Holland in de techniek- en bouwsector is een grote blijk van erkenning. Ron Onverzaagt, manager service en onderhoud bij Ymere, is dan ook gepast trots: “Zeker als je weet dat er ruim 4.800 bedrijven actief zijn in onze sector. De concurrentie is groot. We zijn dan ook blij met de erkenning van niet alleen de jury, maar ook die van studenten.”

Het besteden van veel aandacht en persoonlijke begeleiden zijn kernwaarden voor Ymere als het gaat om het praktisch opleiden van jongeren. Zo heeft de corporatie in Diemen een speciale instructieruimte waar techniekstudenten kennis maken met de meest voorkomende reparaties waar servicemonteurs bij een huisbezoek mee te maken krijgen, vertelt het hoofd opleidingen Ron Scholte: “Zo kunnen de studenten sleutelen aan allerhande elektrische installaties, water- en sanitair. Ze gaan daarna goed voorbereid aan de slag.”

Op 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Bron: Ymere