Wst. Gendt gaat digitaal met de nieuwsbrief

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonstichting Gendt gaat digitaal met de nieuwsbrief. Na 20 jaar trouwe dienst van de postbezorgers stapt de corporatie over op een digitale versie van de nieuwsbrief.

Met één muisklik, in plaats van een loopje naar de brievenbus, hebben de abonnees de nieuwsbrief in handen. Medewerkers van woonstichting Gendt volgden bij ProImpact een praktische training voor het e-mailmarketing programma MailChimp gegeven door Eva Piller.

De training
In een ochtend leerden ze doeltreffende e-mailcampagnes te maken en de resultaten hiervan te meten. Hoe deel je een nieuwsbrief logisch in, waarbij je rekening houdt met de mobiele lezers van de smartphone of tablet. Ook behandelde Eva het belang van timing voor het succes van de nieuwsbrief. Aan het einde van de training stond de eerste nieuwsbrief vrijwel gereed voor verzending.

Emy Lakerveld van woonstichting Gendt: "Wij hebben de training als zeer prettig ervaren. Vooral het stilstaan bij waarom een digitale nieuwsbrief, wat is een goed moment om een nieuwsbrief te versturen en wat kun je uit MailChimp halen was goed. De mogelijkheid om te testen met 2 titels was een eye opener! Pas daarna gingen we echt aan de slag met MailChimp. Het systeem spreekt voor zichzelf. We hebben de nieuwsbrief in mum van tijd gemaakt.

Inmiddels hebben we de eerste complimenten van onze huurders mogen ontvangen. Dat is super!"

Ondersteuning waar nodig
In de website van woonstichting Gendt is het inschrijfformulier van MailChimp gekoppeld. Met templates vormgegeven in de huisstijl van de organisatie maken de webmasters nu zelf professionele digitale nieuwsbrieven. MailChimp biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden over de resultaten van de nieuwsbriefcampagnes. De medewerkers kunnen hier zelfstandig mee aan de slag. ProImpact ondersteunt hen hier, waar nodig bij; variërend van schrijftrainingen voor nog effectievere teksten, vormgeving voor professionele uitstraling of consult voor diepgaande analyse van de resultaten.

Bron: ProImpact

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ProImpact in de CorporatieGids 2014 te bekijken.