Woonzorg Nederland koopt 72 woningen van Thuisvester

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonzorg Nederland neemt het woongebouw Het Polderwiel in Dordrecht over van woningcorporatie Thuisvester. Het gaat in totaal om 72 woningen.

“De huurders gaan weinig merken van de overname,” zegt Tom Huijben, assetmanager bij Woonzorg Nederland. “Zij kunnen hier uiteraard gewoon blijven wonen, en houden hun huurcontracten. Het Polderwiel wordt al bewoond door senioren, dus dat is precies onze doelgroep. Met ons krijgen ze een verhuurder die zich specialiseert in seniorenhuisvesting. Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk, daarom hebben we voor elk complex een bewonersconsulent als eerste aanspreekpunt voor de huurders. Zij heeft zich in een brief al voorgesteld aan de bewoners.”

Bekend in Dordrecht Dordrecht is bekend terrein voor Woonzorg Nederland. In de wijken Sterrenburg en Wielwijk heeft de woningcorporatie in totaal vier complexen met zelfstandige woningen. Het Polderwiel is wel het eerste bezit in de wijk Stadspolders. Huijben: “De levensloopbestendigheid van de woningen, in combinatie met de gunstige ligging nabij openbaar vervoer, zorg- en andere voorzieningen, maakt het voor ons een logische keuze.” Beschikbaar voor de doelgroep Woonzorg Nederland is de grootste woningcorporatie voor senioren van het land. De aanschaf van Het Polderwiel draagt bij aan de missie om passende en betaalbare woningen voor senioren te verzorgen. “We zijn blij dat we dit complex voor de doelgroep beschikbaar kunnen houden”, zegt bestuursvoorzitter Cees van Boven. “De bewoners houden zo ook toegang tot de belangrijke zorgvoorzieningen van Het Spectrum op de begane grond.”

‘Dienstverlening aan huurders gewaarborgd’ “Thuisvester is trots dat de woningen door deze verkoop behouden blijven voor de sociale woningmarkt,” zegt directeur-bestuurder Pierre Hobbelen. “We vinden het fijn dat een woningcorporatie die de lokale markt goed kent en gespecialiseerd is in seniorenhuisvesting de woningen overgenomen heeft. De dienstverlening aan de huurders is daarmee gewaarborgd. De verkoop past in de strategie van Thuisvester om de focus te leggen op het kernwerkgebied Oosterhout, Rucphen, Zundert en Geertruidenberg.”

Zorgvuldig Thuisvester en Woonzorg Nederland hebben samen gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. De eigendomsoverdracht heeft geen gevolgen voor de huurovereenkomsten met bewoners. Alle rechten en verplichtingen daaruit worden door Woonzorg Nederland overgenomen.

Bron: Woonzorg Nederland, Foto: Woonzorg Nederland