Woonzorg Nederland kiest voor GRIP-oplossing van DataBalk

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Na een uitgebreid selectietraject heeft Woonzorg Nederland gekozen voor de GRIP-oplossing van DataBalk als vervanging van het huidige WOCAS ERP. Dat betekent dat de verhuuradministratie overgaat naar de GRIP-oplossing van DataBalk. 

De keuze voor GRIP van DataBalk past bij de strategie van Woonzorg Nederland waarbij gefaseerd wordt overgestapt op een nieuwe applicatiearchitectuur. Deze architectuur kenmerkt zich doordat de applicaties logischer van elkaar zijn gescheiden. Sectorspecifieke oplossingen zoals de verhuuradministratie zijn daarbij beter gescheiden van wereldstandaarden. Met de keuze voor GRIP verplaatst de verhuuradministratie van zowel de zakelijke- als de particuliere huurders van Woonzorg naar de nieuwe oplossing van DataBalk. 

Manager I&A Peter de Regt is blij met de keuze: “Zowel de innovaties in GRIP als de toekomstbestendige basis van een echt SaaS-product maken dat we uitkijken naar het in gebruik nemen van de oplossing”. De nieuwe oplossing gaat in het tweede kwartaal van 2024 live. Woonzorg werkt al geruime tijd aan de overstap naar een nieuw applicatielandschap. Zo is de volledige vastgoedadministratie opnieuw opgebouwd en is een CRM-applicatie beschikbaar voor de registratie en afhandeling van klantcontact. 

Over Woonzorg
Bij Woonzorg Nederland zetten ruim driehonderd collega’s zich dagelijks in voor bijna 45.000 senioren en mensen met een zorgvraag. Een enorme verscheidenheid aan mensen, qua culturele achtergrond, qua inkomenspositie en qua vitaliteit. Zoveel bewoners, zoveel wensen. Naast deze klantenkring onderhoudt Woonzorg Nederland ook contact met zakelijke huurders (zorginstellingen) die zorggebouwen van Woonzorg Nederland huren. 

Over DataBalk en GRIP
Onder leiding van Jos Balk is DataBalk is ruim 2 jaar geleden opnieuw gestart met het ontwikkelen en leveren van innovatieve oplossingen voor de corporatiesector. De volkshuisvestelijke uitdagingen van de sector vragen moderne, innovatieve en open oplossingen gebaseerd op de techniek van nu. DataBalk levert verschillende oplossingen op het gebied van Klant, Pand en Contract en vervangt daarmee de traditioneel georiënteerde alles-in-één ERP oplossingen. 

GRIP is de een losse verhuuradministratie voor de sociale verhuursector in Nederland. GRIP is volledig SaaS en integreert met alle bekende gestandaardiseerde financiele administraties van bijvoorbeeld Microsoft of SAP. De oplossing integreert perfect in het gehele verhuurmutatieproces en is 24/7 up-to-date. 

Bron: DataBalk, Foto: Woonzorg Nederland