Woonstichting Triada (Heerde) geeft ICT uit handen aan NEH

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonstichting Triada heeft ervoor gekozen haar ICT te outsourcen bij NEH middels Kantoorautomatisering in de Cloud. Op 21 februari 2018 werd deze samenwerking bekrachtigd met de contractondertekening te Heerde, op locatie bij Triada.

De balans tussen in huis en outsourcen 
“Triada heeft gereorganiseerd en de keuze om te outsourcen past in de reorganisatieopdracht. Waarom zouden we iets in huis halen als het kostendekkend of zelfs goedkoper buiten de deur kan?” zegt Harrie van de Ven, directeur-bestuurder bij Woonstichting Triada. “Corporaties zijn gewend alles zelf te doen, maar kleine clubs bleken efficiënter te zijn dan grote. We moeten de balans vinden tussen zelf doen en outsourcen.”

Op de vraag waarom Triada kiest om de ICT uit handen te geven, antwoordt van de Ven: “Ik hoop op een bepaalde rust. Dat we niet meer de risico’s dragen die je hebt als je op eigen servers draait. Ook blijft de technische kennis op deze manier up-to-date.”

Waarom NEH? 
Bij de keuze om te gaan outsourcen, hoorde een pragmatisch selectietraject. Allereerst werd een voorselectie gemaakt op de harde eisen. De wederzijdse ervaring met Aareon vormde een voordelige klik tussen Triada en NEH. “En doorslaggevend is dan zeker ook het goede gevoel. Dat begon al bij de eerste presentatie en dat is gecontinueerd tijdens het traject”, vertelt van de Ven. “Door jullie inhoudelijke ervaring gaat NEH verder in haar ondersteuning.”

ICT als het hart van de organisatie 
Triada ziet het outsourcen van de ICT als meer dan enkel de omzetting van software. We vertrouwen meer op de langdurige relatie. “Je geeft nogal wat uit handen. Het is alsof je aan een externe hartmonitor zit. Het digitale hart van de organisatie leg je buiten de deur” aldus van de Ven.

Volgens William Dam, teamleider informatisering en automatisering bij Triada, is het gevoel bij een partij één van de belangrijkste aspecten. “Ik ken NEH al wat langer, via het CorporatiePlein. Iedere keer was de boodschap vanuit NEH: ‘we wachten tot Triada eraan toe is.’ We werden niet gepusht, geen ruwe verkoop. Het proces verliep heel gedoseerd.”

Evert Rozendal, manager bedrijfsdiensten bij Triada, sluit zich hierbij aan. “Ik ken niet iedereen binnen NEH, maar de mensen die ik ken, werken daar met trots. Er heerst een hoge mate van betrokkenheid en de mensen gaan met plezier voor NEH aan het werk. Dat is heel belangrijk.”

Vergrijzing, verduurzaming en de AVG 
De voornaamste opgave van Triada ligt momenteel bij het transformeren van haar woningaanbod dat voor 80 procent uit eengezinswoningen bestaat. Door het massale vertrek van jongeren wordt de vergrijzing versterkt. Tegelijkertijd staat de corporatie voor een verduurzamingsopgave. William Dam is ondertussen ook druk bezig met de AVG. “Terecht dat corporaties verantwoordingsinformatie moeten kunnen leveren. Ook wij zullen meer aandacht besteden aan informatieanalyses.”

Over Woonstichting Triada 
Woonstichting Triada is al meer dan 100 jaar actief in haar werkgebied dat bestaat uit Hattem, Heerde en Epe. Een groot werkgebied waar zij aan ruim een kwart van de bevolking in deze gemeenten huisvesting bieden. De drie gemeenten variëren niet alleen in omvang maar hebben ook ieder een eigen karakter. Triada past haar werkwijze hierop aan. De woonstichting heeft speciale aandacht voor de oudere huishoudens. Ook zet zij zich in voor mensen met een bijzondere woonvraag, zoals mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en mensen uit de crisisopvang.

Over NEH 
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Bron: NEH Group