Woonstad Rotterdam investeert 100 miljoen euro in het verlagen van de energierekening

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonstad Rotterdam heeft de afgelopen maanden 200 bestaande en nieuwbouwwoningen, en 25 appartementencomplexen, voorzien van ruim 2600 zonnepanelen. Afgelopen vrijdag plaatste Woonstad Rotterdam zes zonnepanelen op het dak van Ed van Dillen, bewoner van het Witte Dorp. Maria Molenaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam en Bram Poeth, directeur zakelijke dienstverlening van Eneco, overhandigden hem het laatste paneel.

Bijzonder is dat Woonstad Rotterdam de kosten niet doorbelast aan de zittende bewoners. Dit was mogelijk omdat Woonstad Rotterdam de besparing door de tijdelijke btw verlaging op onderhoud heeft aangewend voor dit project. Zo draagt Woonstad bij aan het betaalbaar houden van de woonlasten voor haar bewoners. Dit project was de aftrap van het duurzaamheidprogramma van Woonstad, een 10-jarig programma waar de corporatie 100 miljoen euro in investeert.

Woonstad Rotterdam blijft werken aan een kwalitatief, duurzame woningvoorraad die ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk en betaalbaar is. Uitgangspunt hierbij zijn de landelijke afspraken op het gebied van energielabels en CO2-reductie. Maar Woonstad legt de lat hoog. “De komende jaren zetten we fors in op het betaalbaar houden van onze woningen, nu en op de langere termijn”, aldus Maria Molenaar. “Dat doen we bijvoorbeeld door de energieprestatie en het wooncomfort van woningen te verbeteren, zonder dat we dat aan zittende huurders doorberekenen met een huurverhoging. Voor een gemiddeld huishouden kan dat jaarlijks meer dan honderd euro schelen”.

Zo wil Woonstad dat haar hele woningvoorraad in 2024 gemiddeld energielabel B heeft. Hiervoor is een pakket aan maatregelen opgesteld, van het aanbrengen van isolatie, het vervangen van oudere cv ketels door zuinigere ketels, het plaatsen van zonnepanelen tot aan restwarmte. Op die manier worden er stevige stappen gemaakt en blijft Woonstad actief bijdragen aan de duurzaamheidambities van de stad Rotterdam.

De vernieuwde ondernemingsstrategie, met daarin het speerpunt Duurzaamheid, is te vinden op http://www.woonstadrotterdam.nl/Home/_/Over-Woonstad-Rotterdam.html

Op de foto: Maria Molenaar en Bram Poeth (links op de foto) bij de plaatsing van het laatste zonnepaneel op het huis van Ed van Dillen (rechts op de foto).

Bron: Woonstad Rotterdam