Woonstad Rotterdam in control met HBSoftware

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “Woonstad Rotterdam in control

Corporatie Woonstad Rotterdam biedt huisvesting aan 50.000 mensen. Jaarlijks besteden ze 100 miljoen aan ruim 140 projecten, dus is het belangrijk om in control te zijn.

Na een intensieve selectie is gekozen voor de branchetoepassing Dynamics Vastgoed van HBSoftware, omdat dit veruit de beste opties voor een totale bedrijfsvoering biedt. Daarnaast staat persoonlijke betrokkenheid voorop en de software wordt toegespitst op de bedrijfscultuur en doelstellingen van de klant. Alle wet- en regelgeving ligt in de basis en de zelf in te richten modules geven fl exibiliteit, dat op projectadministraties veel mogelijkheden biedt.

Directeur Rob Kornman:
“Wij hebben veel praktijkkennis met HBSoftware gedeeld, zodat ook andere corporaties daar hun voordeel mee kunnen doen. De implementatie is verrassend soepel gegaan; zelfs ons zeer kritische hoofd I&A zei dat hij nog nooit een omvangrijk project zo makkelijk heeft zien implementeren. Ons fi nanciële systeem, bedrijfsvoeringssysteem en betalingssysteem zijn gekoppeld en in mijn cockpit kan ik alles op één scherm zien. De gegevens zijn altijd actueel, er is veel minder papieren archief en inloggen thuis en op fl explekken is geen probleem. HBSoftware verkoopt geen gebakken lucht: als manager ben ik nu écht in control.”

Controller Edwin Scholte:
”Van alle aanbieders sloot HBSoftware het meest aan bij ons PvE. We wilden af van de foutgevoelige lijstjes en de gegevens in een centrale database hebben. De combinatie van Dynamics Vastgoed met ExSION bood uitkomst: daarmee werken we in de vertrouwde Excel-omgeving, maar dan beveiligd en met de mogelijkheden die fouten en doublures voorkomen. We maken simpel kloppende en eenduidige rapportages die veel minder tijd kosten. Hét grote voordeel is risicobeheersing. Gegevens worden eenmalig ingevuld. Het resultaat is een gestroomlijnd systeem. Ook gebruikers zijn positief: ze kunnen de interface naar eigen inzicht inrichten en beschikken altijd over de relevante fi nanciële en inhoudelijke informatie.”

Projectleider I&A Jeroen van Gent:
“Gezien de koppeling en integratie met onze bestaande systemen was een goede voorbereiding met gedetailleerd PvE belangrijk. Dynamics Vastgoed scoorde het best op corporatiespecifi eke zaken. Alternatieven boden bijvoorbeeld geen onderscheid tussen koop en huur. Dankzij trainingen kunnen we veel inrichting zelf doen, wat enorm in de kosten scheelt. Het is een prettig bedrijf om mee samen te werken, de lijnen zijn kort en ze zijn eerlijk genoeg om tekortkomingen te erkennen en oplossingen te bieden.”

Conclusie
Dankzij de soepele implementatie en goede begeleiding is informatie eenduidig en sneller beschikbaar. Hét grote voordeel is risicobeheersing. Directeur Rob Kornman vat het kernachtig samen: “Wij zijn er blij mee”.

Auteur: Jan van Vliet is branchemanager Vastgoed bij HBSoftware

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HBSoftware in de CorporatieGids 2014 te bekijken.