Woonstad Rotterdam breidt aanbod voor jongeren fors uit

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonstad Rotterdam heeft haar bezit aanzienlijk uitgebreid met betaalbare woningen voor studenten en jongeren in Rotterdam. Vandaag ondertekende Woonstad de definitieve koopovereenkomst voor de overname van studenten– en jongerenhuisvester Stadswonen van Vestia. Hiermee wisselen ruim 7.000 kamers, studio’s, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van eigenaar. De overdracht van het onroerend goed en de overgang van een deel van het personeel worden op 1 mei 2015 afgerond.

Talentvolle jongeren binden aan de stad
“Het vasthouden en binden van studenten en talentvolle jongeren aan de stad is een van de speerpunten in onze strategische koers,” zegt Maria Molenaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam. “De stad en de wijken worden aantrekkelijker door de creativiteit en innovatie die studenten en jongeren inbrengen. Het is belangrijk voor Rotterdam dat jongeren een woning kunnen vinden en dat zij ook na hun afstuderen in de stad blijven wonen.”

Betaalbare woningen op aantrekkelijke locaties
De meeste jongeren in Rotterdam zijn aangewezen op een sociale huurwoning met huurtoeslag. Maria Molenaar: “Als je jonger bent dan 23 jaar heb je bovendien alleen recht op huurtoeslag voor een woning met een huurprijs onder de 403 euro. Het aanbod van Woonstad Rotterdam in deze categorie was beperkt. Door deze overname neemt dit substantieel toe. Bovendien staan de woongebouwen van Stadswonen op voor jongeren aantrekkelijke locaties.”

KennisAs
De woningen van Stadswonen liggen vooral op de KennisAs, de virtuele lijn die oost-west door de stad loopt en vijf hot spots van studenten en jongeren met elkaar verbindt: Campus Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam, Stadsportaal Oostplein, Biz Live Westblaak, Stadscampus Hoboken en de Creatieve Werkplaats Coolhaveneiland. Het concept KennisAs is ontwikkeld door Stadswonen om de kenniseconomie in Rotterdam zichtbaarder te maken.

De merknaam Stadswonen blijft behouden: onder de naam Stadswonen Rotterdam wordt de studenten- en jongerenhuisvester een organisatieonderdeel van Woonstad Rotterdam. Ook een deel van het personeel wordt overgenomen: ongeveer 40 medewerkers van Stadswonen komen per 1 mei in dienst van Woonstad.

Woonstad Rotterdam is bij deze transactie ondersteund door NautaDutilh.

Bron: Woonstad Rotterdam