Woonservice Meander met NEH naar de moderne Office365 werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Afgelopen Paasweekend stond de ICT-migratie bij Woonservice Meander gepland. Hoe een corporatie met een verouderde ICT-omgeving opeens voorloper in de sector wordt, blijkt in gesprek met directeur bestuurder Willem Bijl en Susan Goes, manager wonen bij de corporatie in Werkendam.

Vernieuwing ICT 
De nood tot vernieuwing van een verouderde in-huis ICT was hoog. Mooie beloften van de verschillende aanbieders in het traject en mindere ervaringen uit het verleden maakte de corporatie voorafgaand best sceptisch over de uit te voeren migratie. Willem Bijl geeft aan: “We zijn enorm blij met de keuze voor NEH. Je hebt waargemaakt wat je ons gepresenteerd hebt. Ook op ervaring, vooruitstrevendheid en informatiebeveiliging zijn jullie onderscheidend. De strakheid van NEH zorgde meteen voor vertrouwen.”

Flexibel en modern werken 
De migratie van de ICT-omgeving brengt Woonservice Meander meer flexibiliteit en efficiëntie. Goes geeft aan: “Het werken middels de Surface gaat allemaal zo soepel, dat de verleiding groter is om thuis te werken. Soms moet je jezelf even in bescherming nemen om je Surface aan de kant te leggen.” Bijl vervolgt: “De nieuwe omgeving geeft ook meer orde en structuur in de data. En daarbij gaan onze mensen met de inspectiemodule op de Surface de woning in.” 

Stefan Vogelaar, manager consultancy bij NEH geeft aan: “Meander werkt vooruitstrevend, zonder Citrix, in een volledige SharePoint omgeving met Teams, OneDrive, Exchange Online en NCCW BIS als ERP. Daarbij worden de Surface werkplekken geautomatiseerd uitgerold en beheerd vanuit de Cloud.”

Het project 
Vanuit NEH vertelt Egon Janssen , projectmanager, trots: “De inzet van alle medewerkers was uitmuntend.” Hij is blij met de goede ondersteuning vanuit beide bedrijven. “De betrokkenheid en team effort was vanuit beide bedrijven heel erg hoog. Privé-afspraken afzeggen en op zaterdag terugkomen. Zeg wat je doet en doe wat je zegt is één van de kernwaarden van Meander en dat merk je heel goed.”

Goes is tevens projectcoördinator voor dit ICT-traject bij Woonservice Meander en geeft toe dat het een stevig weekend is geweest voor zowel Meander als NEH. “Er werd hard gewerkt met af en toe een geintje. De positieve insteek was ontzettend fijn.”

Terugdenkend aan het weekend, lacht de directeur bestuurder: “Er was één brok enthousiasme. De brandweervrouw van NEH is haar woord nagekomen. Alle collega’s waren dit weekend daadkrachtig en behulpzaam. Wij zijn nogmaals zeer tevreden dat we voor NEH als ICT-partner hebben gekozen.”

Bron: NEH | Foto: Woonservice Meander