Woonkwartier live met Tobias AX

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 17 mei 2016 is Woonkwartier, het voormalige Bernardus Wonen, Woningstichting Dinteloord en Brabantse Waard, live gegaan met Tobias AX van Aareon. Nadat in de zomer van 2015 het selectietraject werd afgerond, is in september 2015 de implementatie van fase 1 van start gegaan. Deze fase was er met name op gericht om de toenmalige applicaties van de fusiepartijen te vervangen.

In de rol van projectleider heeft Carlo van den Bergh Woonkwartier ondersteund waarbij hij de dagelijkse leiding en de overall verantwoordelijkheid voor het project had. Consuelo Valies heeft Woonkwartier tijdens deze eerste fase ondersteund in de rol van testcoördinator en processen gemodelleerd binnen Sensus en Jan Kock heeft Woonkwartier ondersteuning geboden bij de conversiewerkzaamheden.

Op 17 mei heeft Woonkwartier dus afscheid genomen van tal van applicaties. Door dit afscheid wordt het applicatielandschap er een stuk eenvoudiger op. Doordat de technische kant wordt gesourced door een externe partij, wordt Woonkwartier maximaal ontzorgd.

Fase 2, waarvan de voorbereiding in de zomer van 2016 van start gaat, wordt gekenmerkt door een digitaliseringsslag waarbij met name de implementatie van het klantportaal van Aareon een prominente rol heeft. Ook bij deze fase zal Carlo van den Bergh nauw betrokken zijn.

Over Woonkwartier
Woonkwartier is een echte plattelandscorporatie met haar wortels in achttien (dorps)kernen; een middelgrote woningcorporatie met zo’n 9.000 woningen met voldoende slagkracht en middelen om ook in de toekomst haar volkshuisvestelijke taak goed uit te voeren.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2016 te bekijken.