Wooncompagnie maakt overstap naar Dynamics Empire

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wooncompagnie is de eerste oud-Cegeka-klant die de overstap maakt van Omega naar Dynamics Empire (R14 FP2). De corporatie, die ruim 14.500 woningen beheert in het gebied boven het Noord-Hollands Kanaal en zich kenmerkt door haar bijzondere aanpak (“Het plattelandsdenken zit in onze genen en het bepaalt onze identiteit, cultuur en structuur.”) maakt al sinds 2005 gebruik van het oude ERP-systeem. Na een gedegen voorbereiding is nu naar volle tevredenheid het nieuwe systeem in gebruik genomen.

Het implementatieproject is ingestoken volgens de best-practice-inrichting, waarbij Wooncompagnie zo veel mogelijk de best-practice-standaarden heeft geadopteerd. Onderdeel van het project betreft ook een overgang naar Dynamics Empire DMS (het documentmanagementsysteem dat voorheen bekend was als DISKIS). De samenwerking in het project tussen Wooncompagnie en cegeka-dsa was erg intensief en is bijzonder prettig verlopen, ook op momenten dat de voortgang werd gehinderd door te nemen obstakels.

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie:
“Wooncompagnie heeft met de implementatie van Dynamics Empire een belangrijke eerste stap gezet in het verder standaardiseren en digitaliseren van de werkprocessen. Hiermee willen we onze kosten en dus de prijs van ons basisaanbod zo laag mogelijk houden, willen we ruimte creëren voor menselijk maatwerk en willen we 24/7 participatie van bewoners mogelijk maken. Het succes van de implementatie is te danken aan de constructieve wijze van samenwerking met cegeka-dsa die continu gericht was op het realiseren van het einddoel.“

Hein Brockhoff, directeur consultancy cegeka-dsa:
“Wij zijn ervan overtuigd dat Wooncompagnie met de laatste versie van Dynamics Empire en het bijbehorende DMS in staat is om haar klanten nog efficiënter en effectiever te helpen. Bovendien is deze implementatie voor ons ook een bijzondere, in de zin dat Wooncompagnie de eerste cegeka-dsa klant is die op basis van onze best-practice-aanpak de overstap maakt van Omega naar Dynamics Empire. Wij zijn bijzonder trots op het eindresultaat voor Wooncompagnie en ook blij met de bijzonder prettige manier waarop dit samen met Wooncompagnie tot stand is gekomen.”

Bron: cegeka-dsa

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van cegeka-dsa in de CorporatieGids 2014 te bekijken.