Woonbron kiest voor Consolidated

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het is natuurlijk altijd leuk om melding te kunnen maken van een nieuwe samenwerking, zeker als ook de opdrachtgever nieuw is. Vanaf april van dit jaar repareert Consolidated de daklekkages voor woningcorporatie Woonbron.

Woonbron is een corporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht. De woningcorporatie is erop gebrand de processen rondom het melden en repareren van lekkages zo efficiënt mogelijk in te richten, voor zowel de bewoners als de corporatie zelf. Zo zijn wij in beeld gekomen.

Lekkageproces efficiënt ingericht
De manier waarop Consolidated het lekkageproces aanpakt, sprak tot de verbeelding. Bijvoorbeeld het feit dat huurders via het KCC van Woonbron direct met ons worden doorverbonden, waarna wij direct een afspraak maken voor de reparatie en contact met hen houden. Huurders ontvangen van ons een afspraakbevestiging met daarbij een speciale track & trace code. Daarmee kunnen ze inloggen in ons systeem en de status van de reparatie nauwgezet volgen, net zoals Woonbron zelf.

Huurderstevredenheid
In eerste instantie was Woonbron wat terughoudend over deze track & trace module en de hoeveelheid informatie die wij delen met huurders. Niet zo gek natuurlijk. De corporatie besteedt veel tijd en aandacht aan huurderscommunicatie. En dan gaan wij opeens rechtstreeks schakelen met huurders… We hebben ze laten zien dat we informatie delen over de oorzaak van de lekkage en de reparatie die is uitgevoerd. Woonbron zelf ontvangt veel uitgebreidere informatie, onder meer over de verdere staat van het betreffende dak en eventuele andere geconstateerde gebreken. De track & trace module sluit op die manier naadloos aan bij de ambities van Woonbron om de huurderstevredenheid verder te verhogen.

Inzicht en transparantie
Woonbron was verder gecharmeerd van de mogelijkheden van Dakota, ons dakmanagementsysteem. Dakota biedt niet alleen inzicht in de hoeveelheid lekkages, maar ook in de oorzaken, de materialen en de levensduur van het dak. Ook onze transparante manier van werken sprak aan, zoals de vaste eenheidsprijzen per lekkage waarmee wij werken. Wel zo duidelijk, toch?

Bron: Consolidated

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Consolidated in de CorporatieGids 2016 te bekijken.