Woningstichting Stek kiest voor digitale woningopname van Movin’U

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Na een selectietraject heeft Woonstichting Stek in Lisse (6.000 VHE) gekozen voor Woning Opname Systeem (WOS) van Movin’U om het verhuur- mutatieproces verder te automatiseren. Stek kiest hiermee voor een slimme oplossing die het proces op alle vlakken ondersteunt. Door de standaard koppeling tussen het WOS en het primaire systeem ViewPoint van Itris, worden alle gegevens direct uitgewisseld. Door ook het aannemersportaal van Movin’U te gebruiken worden ook alle gegevens uit de werkopdrachten digitaal beschikbaar gesteld aan de aannemer, inclusief opdrachtdetails en foto’s. Movin’U ondersteunt hiermee Stek met het verbeteren van haar processen rondom het vastgoedonderhoud.

De implementatie van de optimalisatie van het verhuur-mutatieproces is begin september gestart onder leiding van Ingeborg van Wijck, projectleider team Verhuur en Woning Opname Systeem. Ingeborg: “Met deze stap zorgen we voor een verbeterde communicatie naar onze huurders over het opleveren van hun woning aan Stek. Verder draagt het bij aan efficiënter werken omdat de verhuurmakelaars na het werk in de woning klaar zijn, op kantoor hoeven ze straks nauwelijks nog administratieve handelingen uit te voeren die met de inspecties te maken hebben.”

De implementatie wordt vanuit Movin’U begeleidt door Oscar Last, business consultant. Met de werkgroep richt hij o.a. de overnames, het ZAV-beleid, brieven voor de vooropname, eindopname en de opnamestaat in binnen de applicatie. De verhuurmakelaars krijgen een opgeleid met praktijktraining zodat ze bij livegang goed voorbereid in de woning staan bij het digitaal opnemen met het WOS.  Deze stap in het automatiseren van het proces is namelijk niet alleen de huidige werkwijze digitaal maken, maar ook direct het proces verder optimaliseren.

Bron: Movin'U

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Movin'U in de CorporatieGids 2016 te bekijken.