Woningcorporatie Plavei Didam kiest voor Itris ASP

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Per 1 januari 2015 zijn de woningcorporaties Laris Wonen en Diensten te Didam en Woningstichting Bergh te ’s-Heerenberg gefuseerd en verder gegaan onder de naam Plavei. De naam die op dat moment alleen nog op papier bestond. Het afgelopen jaar is keihard gewerkt aan de verdere integratie, zodat vanaf 1 januari ook de organisatie Plavei een feit is.

Dit betekent dat er naast de organisatorische inrichting van de nieuwe woningcorporatie ook diverse andere keuzes moesten worden gemaakt in 2015. Zo heeft Plavei besloten het beheer van haar ICT omgeving “buiten de deur” te plaatsen. “Terug naar onze kerntaken en een kleiner wordende afdeling ICT lagen aan dit besluit ten grondslag”, aldus Peter Spaan, Coördinator Informatisering en Automatisering. “De outsourcing geldt zowel voor de kantoorautomatisering als het ERP systeem ViewPoint”.

Peter Spaan: “Tijdens de afgelopen maanden is er gezamenlijk een op Plavei gebaseerde nieuwe inrichting van ViewPoint geïmplementeerd, waarbij deze nieuwe inrichting al in ASP door Itris beheerd wordt. De ervaringen hiermee zijn dermate positief dat we besloten hebben ook de komende jaren van de Itris ASP diensten gebruik te gaan maken. Wij kunnen ons dan richten op onze corebusiness waarbij Itris voor de ASP ondersteuning zorgt. Een ideale combinatie!”

De nieuwe organisatie Plavei staat voor de sterke woonpartner in de regio, die aan de volkshuisvestelijke opgaven als vergrijzing, betaalbaarheid en duurzaamheid op een goede manier invulling wil blijven geven.
Plavei heeft ruim 4000 woningen in de gemeenten Montferland, Zevenaar en Westervoort.

Bron: Itris

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Itris in de CorporatieGids 2015 te bekijken.